BITKA ZA DIJETE

NAJTEŽI DANI BORNE RAJIĆ, DOŠLA JE NA RUB SUZA ZBOG SINA 'Bivši partner ga je odveo i zadržao samo da se domogne mog novca'

 Foto: Facebook

Borna Rajić proživjela je najteže trenutke svojega života. Naime, čitavih mjesec dana bila je u strahu za svojega najmlađeg sina kojeg ima s bivšim partnerom Ronom Haleom, povjerila se RTL-u .

Otac je petogodišnjaka, kaže Borna, odveo i zadržao kod sebe puno duže nego je bilo dogovoreno.

'Meni je on dozvoljavao telefonski kontakt s djetetom, i to je bilo na način da ja ili braća pitamo kad ćemo se vidjeti i onda on sve na hebrejskom djetetu dozvoljava što da kaže i onda nam dijete kaže 'jednog dana''.

'Ja sam ipak svoju djecu u cijelom tom postskriptumu koji se dešavao nakon našeg razlaza ipak pokušavala na neki nažin zaštititi, zataškavajući masu borbi i stvari koje su se događale i koje je otac moga sina radio da ne bi taj dio njihovih života i uspomena narušila, jer ipak kao majka želite zaštititi svoju djecu', priča kroz suze Borna koju pravna bitka tek čeka. Naime, francuski je sud odlučio malenog dodijeliti ocu koji živi u SAD-u.

'Samo nekoliko dana prije tog zakazanog ročišta, on se udostoji prvi put nakon mjesec dana odgovoriti na moj mail i daje mi kontakt svojeg odvjetnika, tako da moj odvjetnik ima četiri dana da odluči da li će tražiti odgodu toga spora jer nismo spremni da izađemo u sudski proces, ali procijenimo da u tom trenutku, ako odgađamo proces, nema trenutnog izvršenja kojim se može dijete vratiti majci', priča Borna te dodaje kako se kod njezinog bivšeg partnera zapravo ne radi o istinskoj brizi za dijete već o tome da on želi izvući novac.

'Pisalo se da je on od mene tražio alimentaciju od 19.500 kuna mjesečno što nije točno. Tražio je 5.000 eura!', kaže Borna.

Borna se zbog čitavog slučaja već obratila policiji i brojnim ženskim udrugama.

'Ja sam odrasla u jednom romantičnom miljeu, među pjesnicima i umjetnicima i meni je ta divlja strana ljudske prirode u kojoj se ne biraju sredstva potpuno strana.'

Kod svog je sina nakon povratka uočila anksioznost, noćne more i promjene u ponašanju, pa ju je strah za njegovu budućnost. Tvrdi kako je jedina pravomoćna odluka ona iz 2013. koja kaže da ona ima skrbništvo nad sinom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 06:09