PRINC VOJNIK

Nakon objave golišavih fotografija princ Harry otišao u Afganistan boriti se protiv talibana

 AP

LONDON - Princ Harry vratio se u vojsku te je jutros stigao u vojnu bazu u Afganistan gdje će upravljati borbenim zrakoplovima u akcijama protiv talibana.

Ovaj 27-godišnji zapovjednik prije pet godina proveo je 10 tjedana na prvoj liniji fronte. Sada kreće u misiju koja će trajati 4 mjeseca.

"Princ Harry, poznat po nadimku 'Kapetan Wales', stigao je danas u logor Bastion u provinciji Helmand, gdje će početi misiju pilota (helikoptera) Apache", stoji u priopćenju britanskog ministarstva obrane.

"Bit će dio zajedničke zrakoplovne skupine koja pruža helikoptersku potporu međunarodnim snagama u sklopu NATO-a i afganistanskim vojnicima", dodaje se. "S bazom u Bastionu, najvećoj vojnoj bazi snaga koalicije u Afganistanu, njegova će eskadrila imati ulogu u nadzoru, odvraćanju i, bude li potrebno borbi, te pratnji drugih letjelica", navodi se.

Tako će u Afganistanu dočekati i svoj rođendan 28. rujna.

VIDEO 'Prijateljica' princa Harryja uhićena na aerodromu. Pokušala je pobjeći u Meksiko

Iako opušten, na njemu se vidi da je umoran od silnog tulumarenja, ali i pritiska koji je uslijedio nakon što su objavljene njegove kompromitirajuće fotografije sa zabave u Las Vegasu.

Čim je stigao u bazu Harry se popeo u kokpit helikoptera kojim će upravljati. Nakon 10 dana priprema, kapetan Harry Wales, krenut će u akciju.

Kraljica i princ od Walesa odmah su informirani o Harryjevom povratku na posao te su izrazili zadovoljstvo i putem britanskih medija poručili kako su ponosni na svog sina.

'Prince Harry je kao i svaki drugi vojnik i ponosno će služiti svojoj domovini u bilo kojem dijelu svijeta', poručili su iz palače.

Harry sada iza sebe može ostaviti sramotu u Las Vegasu i krenuti iznova. Britanski mediji pišu kako se jednostavno ne uspijeva osloboditi imidža 'party životinje' iako je to u više navrata pokušavao. Sada su pred njim duga četiri mjeseca discipline i života bez razularenih zabava.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. svibanj 2024 21:44