ŽALIO SE NA JAKE BOLOVE

'NEMOJTE NIKOME REĆI' Preminuo bivši član jednog od najslavnijih heavy metal bendova, svojedobno osuđen na 8 godina zatvora zbog zlostavljanja dječaka

 
Dave Holland (u sredini)
 Profimedia, Uppa entertainment

Bivši bubnjar legendarnog engleskog heavy metal benda Judas Priest, Dave Holland, umro je u dobi od 69 godina, prenosi The Mirror.

Glazbenik je imao rak jetara, nedavno su mu pronašli i metastaze na plućima, a preminuo je u sveučilišnoj bolnici Lucas Augusti u Španjolskoj.

- Prvo se žalio na jake bolove u trbuhu. Liječnici su mu prepisali lijekove za nadutost i vjetrove, ali stanje mu se nije popravilo. Kad je napokon otišao na drugi pregled u bolnicu, dijagnosticirali su mu rak jetara, a nekoliko dana poslije i metastaze na plućima - rekao je Tino Monjardin, koji se s Daveom sprijateljio prije dvije godine, nakon što mu je prodao kuću na sjeverozapadu Španjolske. Glazbenik se u nju trajno preselio tek prije dva mjeseca, kad je, sasvim slučajno, saznao strašnu dijagnozu.

- Nije stigao ni uživati u novome domu... Htio je urediti kuhinju, uvesti grijanje, ali, nažalost, nije bilo vremena... Kad mi se povjerio da ima rak, moram sam mu obećati kako nikome neću reći da je bolestan - izjavio je shrvani prijatelj Monjardin.

Holland je kremiran, a njegov pepeo prebačen je u Englesku.

Podsjetimo, bivši bubnjar Judas Priesta proveo je osam godina u zatvoru zbog seksualnog napastovanja tinejdžera (17) s poteškoćama u razvoju i učenju, koji je kod Davea tijekom 2002. dolazio na satove sviranja. Holland je iz zatvora izišao 2012. godine.

Bivši gitarist Judas Priesta K.K Downing (66) na Facebooku se oprostio od kolege riječima: "Bio je dobar prijatelj i glazbenik. Počivao u miru".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 14:27