NIŠTA MU NIJE SVETO

NEVIĐENI SKANDAL U MAKEDONIJI Opljačkan muzej kraljice romske glazbe, lopov je - sin pokojne pjevačice! Odnio je garderobu, namještaj, pa čak i urnu!

Esma Redžepova, Simeon Atanasov
 Dragan Matic / HANZA media, INSTAGRAM

Legendarna pjevačica i velika humanitarka Esma Redžepova, koja je preminula u prosincu 2016. godine, svu svoju imovinu u oporuci je ostavila rodnoj Makedoniji. Na popisu se našao i Muzej te Dom humanosti i umjetnosti Stevo i Esma Teodosijevski, koji je, objavili su lokalni mediji, opljačkan, i to u više navrata.

Kako prenosi portal Alo!, za ovo nedjelo sumnjiči se, ni manje ni više, nego sin pokojne glazbenice.

Naime, Simeon Atanasov navodno je ukrao unikate, među kojima su i garderoba, obuća, nameštaj, pa čak i urna Esmina supruga, glazbenika Steve Teodosijevskog.

Simeon, jedan od 47 djece koje je kraljica romske glazbe posvojila i pružila im sve u životu, priveden je na razgovor u policijsku postaju u Skoplju. Atanasov je, prenosi Alo!, imao ključ od muzeja iz kojega je, uz pomoć ljubavnice Eleonore, iznio sav unikat vrijedan nekoliko desetaka tisuća eura.

- Datuma 30. ožujka 2018. godine prijavljeno je kako je u razdoblju od 12. prosinca 2016. do 30. ožujka 2018. nepoznati počinitelj izvršio tešku krađu u Muzeju Esme Redžepove - potvrđeno je i u priopćenju makedonskoga MUP-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 03:39