NOVA NEVOLJA

NEZAPAMĆENA PANIKA U SONYJU Hakeri su ukrali i scenarij novog filma o Jamesu Bondu

British actor Daniel Craig (C), French actress Lea Seydoux (L) and Italian actress Monica Bellucci (R) pose during an event to launch the 24th James Bond film 'Spectre' at Pinewood Studios at Iver Heath in Buckinghamshire, west of London, on December 4, 2014. French actress Lea Seydoux and Italian star Monica Bellucci will star alongside Britain's Daniel Craig in the new James Bond film 'Spectre', the producers said on December 4 at the historic Pinewood Studios. AFP PHOTO / BEN STANSALL
 BEN STANSALL/AFP / AFP

Nakon što su hakeri iz Sjeverne Koreje nedavno napali Sony Pictures, u medije su procurili e-mailovi koji razotkrivaju brojne detalje o slavnim osobama, ali i ono što čelnici Sonyja ili pak producenti misle o njima.

Nakon što su se crvenjeli zbog toga jer je objavljeno kako smatraju Angelinu Jolie plitkom i 'minimalno talentiranom' pa se zbog toga ispričavali, sad je u Sonyju zavladala nova panika jer, kako pišu strani mediji, osim sadržaja e-mailova, ukraden je i cijeli scenarij za nadolazeći film o Jamesu Bondu, 'Spectre'.

Rana verzija scenarija nalazila se na računalima Sonyjevog studija, a istražitelji su shvatili da se nalazi među ukradenim podacima tek ovog vikenda.

Također, procjenjuju kako će ovaj hakerski napad oštetiti Sony za vrtoglavih 110 milijuna dolara.

Glasnogovornik Sonyja izjavio je da, unatoč očekivanjima hakera, njihov internetski napad neće zaustaviti produkciju novih projekata, a zasigurno neće utjecati na tijek snimanja novog filma o Jamesu Bondu koje je počelo prošlog tjedna.

Iako istražitelji tek trebaju potvrditi identitet hakera, vjeruje se kako iza svega stoji kolektiv pod nazivm Guardians of Peace, skupina koja u najmanju ruku štuje, a možda je i na platnoj listi sjevernokorejskog diktatora kim Jong-una. Najnoviji Sonyjev film, 'The Interview', u svom zapletu dovodi agente CIA-e u Sjevernu Koreju kako bi ubili Kima.

Valja istaknuti kako je film o Jamesu Bondu trenutno najskuplji Sonyjev projekt koji bi trebao koštati oko 250 milijuna dolara. Prethodni 'Skyfall' je koštao 50 milijuna manje, ali je u kinima zaradio 1,1 milijardu dolara. Glavnu ulogu i ovaj bi put trebao odigrati Dainel Craig, dok će Monica Bellucci biti nova Bondova djevojka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 08:13