PROBALA JE SVE METODE LIJEČENJA

'NI VLASTITA MAJKA NIJE MI VJEROVALA KOLIKO ME TO SVE MUČI...' Prerano preminula glumica od djetinjstva je patila od niza zdravstvenih problema

 
 Profimedia, Uppa entertainment

Vijest o iznenadnoj smrti glumice Emme Chambers, u dobi od samo 53 godine, rastužila je glumački svijet, a iako je navedeno kako je zvijezda romantične komedije "Ja u ljubav vjerujem" iz 1999. preminula od srčanog udara, britanski The Mirror objavio je i uznemirujuć popis bolesti s kojima se Emma godinama borila.

Chambers je, naime, patila od kroničnih alergija zbog kojih je često imala strašne napadaje astme, završavala je na injekcijama steroida i svako malo bila u bolnici.

Junakinja popularne televizijske serije "The Vicar of Dibley", u intervjuu koji je 2002. dala The Telegraphu, otkrila je kako zbog alergija nije smjela ni prići životinjama, što joj je izuzetno teško padalo jer ih je, rekla je, naprosto obožavala.

- Jednom prilikom, u garderobu u londonskom kazalištu Albery, gdje sam igrala predstavu, ušetala je mačka... Skoro sam umrla... Morala sam se skriti u ormar, sve me luđački svrbjelo i boljelo, sljedeći dan nisam mogla ni pričati, glas mi je bio toliko hrapav, a oči - natečene i krvave - izgledala sam prestrašno... A s mačkom sam dijelila prostoriju manje od dvije minute! Na kraju je kazalište moralo izabrati - ili mačka ili ja! Pogađate, ostala sam - ja - eto, baš takva diva sam bila! - prepričala je svojedobno Chambers.

Engleska glumica također je dodala kako je zbog problema s alergijama probala i različite metode alternativne medicine, ali ništa joj nije pomoglo - svakih deset dana išla je i na akupunkturu, ali kožu teško oštećenu ekcemom, nažalost, nikad nije uspjela zaliječiti.

Prerano preminuloj Emmi liječnici su dijagnozu postavili tek kad je imala osam godina.

- Ni vlastita majka nije mi vjerovala koliko me to sve muči - požalila se Chambers.

Ipak, vrckava Honey Thacker iz "Notting Hilla" ("Ja u ljubav vjerujem") svejedno je živjela na farmi, iako su joj životinje ugrožavale zdravlje.

- Jednostavno ih ne smijem dirati, ali stalno sam u napasti da zgrabim Hattienu šapu i poljubim je - izjavila je Emma, referirajući se na svoju ljubimicu, kujicu pasmine basset.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 22:09