KRAJ BURNE LJUBAVI

Nika Fleiss zauvijek otišla od voljenog Michela

Nekad jedna od perspektivnijih hrvatskih skijašica, 25-godišnja Samoborka Nika Fleiss 2010. godinu, čini se, neće pamtiti samo po naglom prekidu sportske karijere, koja je završila njezinim izbacivanjem iz hrvatske skijaške reprezentacije, nego i po raskidu kratkotrajnog braka sa 42-godišnjim Michelom Lucatellijem, francuskim trenerom freestyle skijanja. Kao što je u prosincu prošle godine mnoge šokirala tajnim vjenčanjem za 17 godina starijeg Francuza, vijest o skorašnjem razvodu, koja je uslijedila samo osam mjeseci nakon izmjene bračnih zavjeta, došla je posve iznenada s obzirom na to da je bivša skijašica informacije o svom privatnom životu uvijek davala “na kapaljku”.

Vjenčanje u Samoboru

Kako Nika zbog putovanja trenutno nije dostupna za komentar, njezin je otac, Reno Fleiss, na pitanje o razvodu svoje kćeri bez imalo iznenađenja smireno odgovorio da ga ne može komentirati, čime je dao svojevrsnu potvrdu da je ljubav Nike i Michela zasigurno na izdisaju te da je, osim za profesionalni, došlo vrijeme i za ljubavni novi početak u njezinu životu. Nije poznato što je presudilo razlazu bračnog para, čija je priča počela još prije nekoliko godina. Michael i Nika su se, naime, upoznali kada je ona bila još tinejdžerica, a strasti su se rasplamsale ubrzo nakon prvog susreta pa su prije šest godina pokušali ostvariti vezu, nažalost bez previše uspjeha. Iako je i pri prvom pokušaju mlada skijašica već planirala zajednički život u Samoboru, a niti vjenčanje nije isključivala kao mogućnost, 2005. godine su se također iznenada razišli.

U međuvremenu par je ostao u korektnim odnosima, a Nika je malo više od dvije godine ljubila zagrebačkog inženjera strojarstva Luku Šesnića. Prošle jeseni i toj je ljubavi došao kraj, a sama Nika objasnila je da je razlog neslaganje, zbog čega je razlaz za oboje bio najbolje rješenje. Nije prošlo dugo vremena do trenutka kada je Niki na vrata pokucala stara, tada još očito neprežaljena ljubav u obliku tamnokosog Francuza, uz kojeg ju je, osim istih osjećaja, donedavno vezao i isti sport. Kako drugu priliku za zajednički život oboje nisu htjeli propustiti, par se u iznimno kratkom roku od tri mjeseca odlučio vjenčati. Vjenčanje i svadbeno slavlje Nike Fleiss i Michela Lucatellija, koje su 23. prosinca prošle godine u njezinu rodnom Samoboru održani daleko od očiju javnosti i bliceva fotoreportera, bilo je vrlo emotivno.

Životne promjene

Osim što su tijekom čitave noći izmjenjivali nježnosti, Nika je dirnula okupljene čitanjem ljubavnog pisma svom odabraniku na francuskom jeziku, u kojem je iznijela sve osjećaje koje gaji prema njemu. Početkom ove godine, još se činilo da su se u životu poznate skijašice sve kockice odlično posložile. I dalje je izgrađivala skijašku karijeru, uz još veću podršku supruga. Međutim, proljeće Nike Fleiss obilježilo je iznenadno izbacivanje iz skijaške A reprezentacije, što je uslijedilo kao mjera štednje Hrvatskog skijaškog saveza, ali je bilo i posljedica njezina rezultatskog nazadovanja. Vijest koja ju je osupnula poput hladnog tuša ujedno je značila i prekid njezine profesionalne karijere. Priznala je tada da joj se život okrenuo naglavce i da ni sama ne zna što će raditi, no svakako je dobila puno više vremena za bavljenje privatnim životom pa se tako više mogla posvetiti i braku s voljenim Francuzom.

Je li prekidajući skijašku karijeru Nika izgubila i zajednički jezik sa suprugom, može se samo nagađati, no bivšoj skijašici 2010. godina svakako je obilježena najvećim životnim promjenama.

Novi početak u novinarstvu

Usporedo sa završetkom sportske karijere, tijekom koje je tri puta branila hrvatske boje na Zimskim olimpijskim igrama, Nika je upisala studij novinarstva na Visokoj novinarskoj školi. Iako nije mislila da će o novoj karijeri početi razmišljati već na prvoj godini studija, napravila je dobar izbor upisavši ga. Kako bi barem djelomično vratila izgubljenu ljubav, Nika se planira okušati u sportskom novinarstvu, a mnogi joj zbog poznavanja sporta i kontakata prognoziraju uspjeh u tom poslu. Možda su nemili događaji iz ove godine stoga samo početak jednog novog, ljepšeg razdoblja u Nikinu životu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. svibanj 2024 19:13