STRUČNJACI ANALIZIRAJU

NINA KRALJIĆ, JURE BRKLJAČA, ČIVRO ILI NETKO DRUGI? Ekspertni žiri Jutarnjeg procijenio tko ima najveće šanse za pobjedu u 'The Voiceu'

Natjecatelji HTV-ova showa The Voice već se tri mjeseca svake subote ukazuju u udarnom večernjem televizijskom terminu. Postali su poznati u cijeloj zemlji.

No velika je razlika između “poznatih” i “prepoznatljivih” s jedne, te pravih zvijezda s druge strane. Uostalom, osmero polufinalista showa javne televizije nisu prvi mladi pjevači koji se ovim putem pokušavaju afirmirati. Štoviše, neki od njih, poput Nine Kraljić, već su okušali sreću u televizijskim pjevačkim natjecanjima, pa slijedom toga dobro znaju kako publika lako i brzo može zaboraviti do jučer omiljenog natjecatelja. Kako se to ne bi dogodilo i ovim talentiranim mladim ljudima, Jutarnji list zamolio je za pomoć neovisne i objektivne stručnjake. Cijenjeni splitski skladatelj Nenad Ninčević, koji je pjesme pisao za Olivera, Zoricu Kondžu, Tonyja, Severinu, Gorana Karana i mnoge druge dao je svoj sud o glazbenom izričaju natjecatelja showa. Ugledna modna agentica i vlasnica modne agencije Talia, Tihana Harapin-Zalepugin, analizirala je izgled mladih pjevača, dok je iskusni glazbeni menadžer i producent Zoran Škugor (koji je bio menadžer Vanni, Nini Badrić, Tonyju Cetinskom, Doris Dragović...) otkrio u kojem bi smjeru bilo mudro voditi eventualne buduće karijere polufinalista The Voice-a.

Jure Brkljača

Tihana: Zgodan je, pa neka malo pogleda kako to rade Talijani. Mora i fizički postati “faca”. Ima sve predispozicije da bljesne i pokaže snagu svoga izgleda, bez nepotrebne prevelike skromnosti.

NinČeviĆ: Vokal s dovoljno osobnosti da bude primijećen. Mislim da može dati puno više nego što u ovom trenutku pokazuje. Nadam se da će iskoristiti priliku koja mu se ukazala.

Škugor: Ja bih ga još malo gurnuo prema zabavnoj glazbi. Grdović, Zečić, Stavros... to je put kojim bi po meni trebao nastaviti kročiti. Naravno, sve to uz pravu, dobru pjesmu.

Alen Bičević

Tihana: I kod njega osvaja urbani štih, kojim su zapravo bogati gotovo svi muški vokali. Neka ostane hrabar i oslobodi se ono malo stidljivosti koju nosi u sebi.

Ninčević: Subotnja izvedba je tako pripremana da me je trebala dirnuti, ali se nisam ni u jednom trenutku naježio. Nadam se da će mu idući nastup biti emotivno uvjerljiviji jer potencijal postoji.

Škugor: Ne bih imao ništa protiv da kao menadžer vodim njegovu karijeru. Ja ga ne vidim toliko u pop, koliko u zabavnoj glazbi, točnije kao moderniju verziju Stavrosa i Jole.

Iva Gortan

Tihana: Napokon više nije “gospođa”. Ušla je i u hlače. Malo bih je oslobodila ukočene frizure. Odjeću bih joj još malo “uneredila”, ušlampavila - ali tako da se ne izgubi njezin stil dostojanstva i ozbiljnosti.

Ninčević: Puno truda da sve skupa zvuči dobro, ali opet se u tom moru želja i mogućnosti, da ne spominjemo tremu i neiskustvo, pomalo izgubila sama pjesma. Ocjena ipak prolazna jer, zapravo, svi su oni jako dobri.

Škugor: Ako ustraje i ostane dovoljno tvrdoglava, Iva bi se mogla pozicionirati kao nasljednica Nine Badrić.

Marin Jurić Čivro

Tihana: Ne želim zalaziti u razloge i dubinu potrebe da se vlastito tijelo toliko izbuši, ali i to mu opraštam. Moderan, zanimljiv, drag, svjestan sebe - a opet dječački sretan i iznenađen svaki put kad prođe dalje. Znatiželjna sam kako će se prezentirati dalje, jer ima stila.

Ninčević: Čist vokal. Veliki talent. Dečko ima gard i hrabrost. Mislim da bi mogao dogurati daleko.

Škugor: To je sve divno i krasno, dečko ima glas i gard. No želi li uspjeti i živjeti od glazbe, morao bi početi izvoditi komercijalniji rock, kao Parni valjak ili Prljavo kazalište.

Nina Kraljić

Tihana: Volim i pozdravljam njezinu ljubav prema crnoj boji jer se zna s njom poigravati. Smeta mi njena asimetrična frizura. Taj rez nikoga ne čini lijepim ili privlačnim.

Ninčević: Ako odabere glazbenu karijeru, moja je preporuka da bude umjetnik bez kompromisa. Uostalom, neka joj njen mentor kojeg izuzetno cijenim bude primjer. Bravo!

Škugor: Svi, čujem, padaju u trans kad ona zapjeva. Ja joj ipak ne bih volio biti menadžer. Ne vidim je kao buduću veliku zvijezdu. Možda griješim, ali ne mogu si dočarati horde ljudi kako dolaze na njen koncert.

Dino Petrić

Tihana: Već ga krasi epitet “slatkog dečka iz susjedstva”. Voljela bih da ipak postane malo nedostupniji. Odjeća mu tu može savršeno pomoći. Možda malo agresivne crne?

Ninčević: Jednostavno dobar. Uvjerljiv. Čeka ga karijera. Pjevao je “Kad žena zavoli” na moje stihove i to mu je kod mene trebao biti minus jer su kriteriji originala visoki, međutim iz takta u takt je bio sve bolji.

Škugor: Ne glumi velikog “umjetnika”, nedodirljivu zvijezdu. Pristojno pjeva i pristojno izgleda, mogao bi se pozicionirati na liniju koju godinama drže Oliver i Gibonni.

Ana Opačak

Tihana: Usklađena glasom, stilom pjevanja i izgleda. Svjesna je svoje ljepote i pozdravljam jednostavnost kojom se prezentira u odjeći, frizuri i šminki. Kada bi pjevala na francuskom, onda bih to nazvala francuskim chicom.

Ninčević: Jaka emocija. Odličan vokal. Vidi se i osjeća da puno pjeva i da je navikla na publiku. Po meni je ona favorit Indirina tima.

Škugor: Ako nađe dobrog kompozitora, producenta i aranžera, te ako oni “ulove” pravu pjesmu, Ana bi mogla napraviti zavidnu karijeru. Ona je među mojim favoritima.

Mateo Resman

Tihana: Mateo naprosto stavi na sebe ono što je dobio i to je to - a ne bi trebalo biti. Postoji toliko detalja da se taj odjevni predmet oživi nečim poput prsluka, kravate, leptir-mašne, marame...

Ninčević: Mislim da će biti dobar frontmen u nekom bendu. Bilo je malo nesigurnosti, ali to je “live”, živa svirka, i zato mora biti oprošteno.

Škugor: Kada bih se brinuo o njegovoj karijeri, definirao bih ga kao modernog pjevača, kao našu verziju Georgea Michaela. Dečko je tih i naoko nenametljiv, ali se publici uspio uvući pod kožu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 10:36