MIRNA I SPOKOJNA

Nina o Eurosongu: Nemam problem s egom. Svi koji me se odriču, daju mi vjetar u leđa

Pjevačica se osvrnula na zle komentare koji u posljednje vrijeme pune medije

ZAGREB - Deset puta zaredom pogledala sam snimku nastupa i mogu reći da sam dala 150 posto sebe. Nemam niti jednu zamjerku. Kao nikad u životu uživala sam na toj moćnoj sceni jer vjerojatno takvo što više neću doživjeti - rekla je Nina Badrić u razgovoru za Jutarnji netom nakon povratka iz Azerbajdžana.

U čemu je kvaka neuspjeha ako je sve bilo tako dobro?

- To bih ja vas mogla pitati. Svi su bili iznenađeni što nismo ušli u finale. Sada čitam komentare kako je pjesma loša, kako nije za Euroviziju. To je stvar ukusa. Dopuštam da moja pjesma nekome može biti katastrofalna. Meni nije. Mislim da mi nitko nema što predbaciti za moj iskren nastup i pošten put kojim sam prije tri mjeseca krenula u sve ovo.

Promijenila se pravila

Što se onda dogodilo?

- Čini mi se da vječito Hrvatskoj nedostaju tri boda za ulazak u finale, a ja ne znam gdje se posljednje tri godine gube ti glasovi. Ne može mi nitko reći da pjesma Branimira Mihaljevića ‘Lako je sve’, koju su izvele Feminem i koja je bila među favoritima prije dvije godine, nije zaslužila ulazak u finale. Isto je bilo i prošle godine s Darijom Kinzer. Možda je problem to što su se ove godine prvi put promijenila pravila i HTV je krenuo s direktnim odabirom. Kod nas se stvara klima da nama na Eurosongu ne odgovara ništa, nego samo pobjeda.

Glazbenici koji komentiraju vaš rezultat složni su u ocjeni da ste dobar izvođač, ali vam se nije smjelo dopustiti da sami birate pjesmu koja je loša za Euroviziju.

- Svatko ima pravo na svoje mišljenje. Meni je jako ružno, i ja nikad nisam bila general poslije bitke kao što su sada mnogi. Nemam potrebu ni sebi, a kamoli nekome drugom govoriti ‘ti si trebao ovo ili ono’. Tri mjeseca imali su dovoljno vremena za bilo kakve ispravke ili sugestije koje bih svakako uvažila. Mene je HTV izabrao direktno i kao autora i kao izvođača i ja sam dala maksimum.

Sad prvi put jasno čujem da su vas birali i kao autora pjesme. Kroz medije se od starta provlačilo da ćete biti izvođač i da trebate izabrati pjesmu za nastup. Nitko nije uvjetovao da to mora biti i vaša autorska pjesma.

- To nije istina. Kad sam dobila poziv, pozvali su me prvenstveno kao autora i onda izvođača. Ja nisam slučajnim odabirom odabrala ‘Nebo’ i onda rekla da idem na Euroviziju promovirati novi album . Iza ove pjesme stojim u potpunosti kao autor i pjevač. Ljudi imaju pravo komentirati, ja dopuštam da neki ne vole moje pjesme. Hvala svima koji me prozivaju, koji me se sada odriču, koji misle da imaju što reći jer mi samo daju vjetar u leđa. Ja sam u sebi mirna, sigurna da sam sve dobro napravila i ništa mi ovo ne može naštetiti.

Niste mi odgovorili na pitanje u čemu je kvaka u vašem slučaju?

- Ne znam. Da znam, voljela bih imati priliku iduće godine ja voditi onog glazbenika koji bi išao i dovela bih ga do pobjede. Meni je iskreno žao jer ispada da kod nas glazba nije dovoljno jaka, a ja mislim da kod nas postoje najbolji glazbenici na cijelom Balkanu koji nisu plod slučajnosti, kao ni ja čija karijera uspješno postoji 20 godina. Probala sam, nije prošlo, i to je to. A mene moja publika nije ostavila, ja sam dobila maksimalni broj bodova i od Srbije, BiH, čekamo još rezultate Slovenije i Makedonije... Kako to da drugi autori nisu postizali efektnije rezultate svih ovih godina, a imaju tisuće i tisuće napisanih autorskih pjesama?

Zamjerate li svojim kritičarima koji doista nisu bili blagonakloni?

- Ne zamjeram ja nikome ništa. Oni samo govore o sebi, a ne o meni jer o meni može govoriti moja publika koja je to rekla svojim dvanaesticama u polufinalu. Ali, ni to, nažalost, nije bilo dovoljno. No, za sve koji su sada oprali ruke od mene, a pogotovo za one koji su na neki način bili dio tima, mislim da je to jako ružno od njih.

Tko je od vas oprao ruke?

- Izvucite u novinama izjave posljednjih dana i vidjet ćete.

Zamjerate li što službenoj HTV-ovoj delegaciji?

- Znam da bi sada svima odgovaralo da krenem drvljem i kamenjem po njima, da izvlačim imena, prezimena i situacije, ali neću to učiniti. Ako smo u ovo ušli zajedno, a ja zaista nisam imala nikakav drugi interes osim najbolje što mogu predstaviti Hrvatsku, ne želim sad biti, uličnim rječnikom, ‘papak’ i optuživati bilo koga. To je već daleka prošlost za mene, velika škola. Drugi put ću pametnije.

Preformulirat ću pitanje: jesu li vaši partneri na HTV-u ispunili vaša očekivanja?

- Želim vjerovati da jesu koliko su mogli u zadanim okvirima.

ČLANAK U CIJELOSTI PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU JUTARNJEG LISTA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 06:06