OTKRIVENI IZNOSI

NITKO JOJ NIJE NI BLIZU Severina će za doček Nove godine dobiti daleko najveći honorar na estradi

Naša najpopularnija pjevačica će za čak 50.000 eura pjevati na dočeku u Poreču
Split, 181014.Veceras je povodom rodjendana najveceg trgovackog centra u Splitu, City Centra One, koncert odrzala popularna pjevacica Severina.Na fotografiji: Severina.Foto: Mario Todoric / CROPIX
 Mario Todorić / CROPIX

Tko zna, zna, a Severina je još u lipnju ove godine znala gdje će dočekati Novu. U Poreču, u kojemu je početkom ljeta održala koncert u klubu “Byblos”, već tada je s gradskim vlastima dogovorila nastup u najluđoj noći na glavnom trgu, koji će Grad navodno koštati 50.000 eura, doznaje Slobodna Dalmacija.

– Tu sam već devet godina, uvijek smo nastojali u grad za Novu godinu dovesti najveće zvijezde hrvatske estrade. Sa Severinom do sada, nažalost, nismo uspijevali iako smo to željeli, no ove smo godine požurili i sve dogovorili na vrijeme. Drago mi je što će Severina opet biti u našem gradu i što ćemo s njom dočekati novu 2015. godinu – izjavio je gradonačelnik Edi Štifanić na press-konferenciji, a ni Splićanka tada nije krila radost zbog poslovnog poteza porečkih gradskih vlasti.

Dubrovački doček

Kraljica hrvatske estrade tako je s novogodišnjom cijenom stala uz bok Svetlani Ražnatović Ceci, najskupljoj folk zvijezdi Srbije, koja je, kako tvrde tamošnji mediji, za isti iznos dogovorila novogodišnji nastup u jednom centru na Novom Beogradu.

Dubrovački gradski oci za ispraćaj stare godine svojim su sugrađanima i posjetiteljima još u srpnju osigurali nastup Tonyja Cetinskog, koji će 31. prosinca na Stradunu tijekom dana odraditi dječju Novu godinu, a navečer na istom mjestu prirediti centralnu feštu s domaćim glazbenim snagama iz grupe Silente, te Petrom Dragojevićem i njegovim bendom.

Uvod u novogodišnje slavlje, u organizaciji tvrtke “Scardona”, startat će 29. prosinca koncertom Prljavog kazališta i grupe Valetudo, dan uoči ispraćaja stare godine na Stradunu će zapjevati Željko Bebek i grupa DaRiva, 1. siječnja u podne novogodišnji koncert će odsvirati Dubrovački simfonijski orkestar, a u večernjim satima svoje uspješnice izvesti klape Cambi i Sv. Juraj HRM-a.

Dubrovačke vlasti za novogodišnju će zabavu na otvorenom potrošiti 500.000 kuna, koliko će stajati kompletna produkcija četverodnevnoga glazbenog programa. Još u lipnju u blizini Dubrovnika novogodišnju je gažu potvrdio i Neno Belan koji će zabavljati goste hotela “Radisson – Dubrovački vrtovi sunca” u Orašcu.

Hrvatska ‘kolonija’ u Budvi

Tony Cetinski će se nakon novogodišnjega gostovanja u turističkom biseru po još jedan honorar uputiti u susjedstvo – u Budvi će zapjevati 1. siječnja na Trgu slikara, gdje će posjetitelje na dočeku zabavljati Goran Bregović i Bijelo dugme. Dan nakon Tonyjeva nastupa ispred zidina Starog grada svirat će Parni valjak, čiji su članovi svojim koncertom u Budvi na istoj sceni uljepšali i prvi dan 2013. Ukupni budžet za ovogodišnji doček Nove godine u Budvi je 200.000 eura, od kojih Turistička zajednica daje 70 tisuća, koliko i Općina, dok će se ostatak namiriti od sponzora. U Budvu će, navodno zbog svote od oko 20.000 eura, i Jelena Rozga, koja će s Harijem Varešanovićem zabavljati goste hotela “Splendid” u Bečićima, dok će u obližnji hotel “Palas” po silvestarski honorar pohitati Neda Ukraden i Halid Bešlić.

Splićani za Splićane

Splitski glazbeni trolist Zorica Kondža, Marijan Ban i Siniša Vuco zabavljat će sugrađane u najluđoj noći na Rivi. Organizator Tomislav Mrduljaš iz tvrtke “Dalmacijakoncert” za novogodišnji program naziva “Split za cili svit” (“Luda splitska noć”), koji financira Turistička zajednica, dobio je na raspolaganje financijska sredstva u iznosu od 450.000 kuna bruto (360.000 kuna neto).

Dok se još ne zna tko će nastupiti na javnom dočeku u obližnjem Trogiru, poznato je da će u njegovu hotelu “Medena” 31. prosinca i 1. siječnja goste zabavljati Mladen Grdović, i to navodno za 20-ak tisuća eura za oba nastupa, što je manje negoli je prije znao uprihoditi u takvim prilikama. Ovdašnji estradni menadžeri tvrde kako iznosi novogodišnjih honorara traženih glazbenih imena, recesiji usprkos, nisu pali, dapače neki su izvođači, zbog povećanog zanimanja, ponešto i digli cijene.

Šibenska gradska vlast je, u suradnji s “Artim produkcijom”, za javni doček izabrala Dubiozu kolektiv, regionalno poznati reggae-ska-punk bend iz susjedne Bosne i Hercegovine, oko čijeg se novogodišnjeg angažmana proteklih dana lome stranačka koplja u Krešimirovu gradu, ne samo zbog izbora zabavljača na dočeku, nego i zbog honorara od 25.000 eura, koji će se s troškovima produkcije popeti do iznosa od 40.000 eura.

U vodičkom hotelu “Olympia” zapjevat će Dražen Zečić, Jole će ovih dana definirati novogodišnji nastup u jednoj šibenskoj dvorani, Jasmin Stavros još čeka potvrdu angažmana, Ivan Zak pregovara na nekoliko strana, Ivana Kovač bi s bendom voljela ugovoriti nastup za oko 5000 eura, dok će u novoj dvorani opatijskog hotela “Royal” goste zabavljati Maja Šuput i njezina grupa EnJoy, piše Slobodna Dalmacija .

Najtraženija pjevačica na svadbama silvestarski je honorar pogodila za 15-ak tisuća eura, baš kao i srbijanska turbo-folk pjevačica Sandra Afrika koja je dogovorila novogodišnju gažu u primoštenskoj “Aurori”. Božićni će dani u popularnoj diskoteci biti u znaku klapa, a tko na dočeku 2015. želi “zalomiti” u Primoštenu, moći će to učiniti u društvu vlasnice hita “Netko će mi noćas napraviti sina”.

“Sandra je već bila kod nas i bilo je odlično. Visina honorara?! Otprilike je to isti cjenovni razred kao i Maja Šuput”, kazao nam je Danijel Jurić iz “Aurore” ne htijući precizno govoriti o zaradi beogradske pjevačice prezimena Prodanović koja je proteklog ljeta prvi put gostovala u popularnom klubu na Jadranu i očito se dokazala kao isplativi mamac za publiku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 01:03