OTKRIVA ZA JUTARNJI.HR

NIVES U MASTERCHEFU 'Prvo jelo koje sam pripremila još kao klinka su bile knedle s čokoladom'

Nives u intervjuu za Jutarnji.hr otkriva koje su joj prednosti, a koje mane u kuhinji
 Nova TV

Nova TV ove godine pripremila je posebno iznenađenje za svoje gledatelje, Celebrity Masterchef. Među brojnim slavnim imenima koja će kuhati i zakuhati show bit će i Nives Celzijus. Povodom toga, Nives je u intervjuu za Jutarnji.hr otkrila koje su joj prednosti, a koje mane u kuhinji, što najviše voli ona, a što suprug Dino i klinci.

Čime planiraš impresionirati žiri i gledatelje?

Osim kuhanjem, svojim vedrim duhom, naravno. Nema toga što jedan iskren osmijeh ne može popraviti.

Imaš li koji trik u rukavu s kojim misliš da ćeš imati prednost pred ostalim kandidatima?

Teško je planirati trikove pošto nismo upoznati kakvi su zadaci i čime uopće raspolažemo. Jedno je kuhati kod kuće gdje su ti sve namirnice raspoložive, kao i vrijeme i internet. Moram priznati da imam tremu kao nikada do sad.

Koga smatraš svojom najvećom konkurencijom?

Čula sam već prije za mnoge od kandidata da su pravi majstori u kuhanju. Biti će teško u svakom slučaju.

Kad bi sastavljala svoj savršeni tim kuhara, koga bi od natjecatelja zvala?

Teško mi se odlučiti pošto dosta natjecatelja još nisam imala prilike upoznati. Vjerojatno bih uzela neke sa kojima sam i privatno dobra. Kada je timski rad u pitanju, ipak je najbitnija dobra atmosfera. Ivica Skoko bi se sigurno našao u mojemu timu.

Koliko često kuhaš?

Svaki dan kuham, osim kada sam na putu. Naravno nemam uvijek dovoljno vremena pa je onda u tom slučaju nešto jednostavnije na meniju.

Koji su ti najdraži specijaliteti?

Ne znam. Nemam baš nešto što najrađe pripremam. Sve ovisi o trenutnom raspoloženju. U mojoj kući se zahvaljujući suprugu jede isključivo piletina pa je nastojim pripremati na što više različitih načina.

Tko te naučio kuhati?

Najviše sam naučila od mame. Također i od mog najboljeg frenda Vlatka s kojim često kuham i koji me naučio praviti štrukle i štrudle.

Koristiš li se kuharicama i receptima s interneta?

Naravno da se koristim. Mislim da ne postoje ni profesionalni kuhari koji to ne čine. Uglavnom se nikada ne pridržavam recepta u potpunosti, osim kad pripremam kolače. Volim recepte jer mi uvijek daju ideju za nešto novo što se nikad sama ne bih sjetila.

Je li ti se ikad dogodilo da si napravila katastrofu u kuhinji?

Naravno. Evo neki dan sam radila umak od zelenog papra. Išla sam ga flambirati, ali nitko u kući nije očekivao toliki plamen. Malo sam vrisnula na prvu jer mi se učinilo da mi gori kosa. Leone, koji je to sve promatrao, uzeo je ringlu s vodom koju sam taman stavila za kuhanje krumpira i polio je moj umak i mene i sve okolo. Srećom pa voda nije bila vruća. Umak sam bacila i krenula ispočetka.

Sjećaš li se svog prvog jela kojeg si pripremila?

Prvo jelo koje sam pripremila još kao klinka su bile knedle s čokoladom.

Što tvoji klinci najviše vole da im mama pripremi, a što tvoj dragi?

Svi vole različito. Dino najviše voli pohani pileći file, a meni je to toliko dosadno pripremati pa uvijek nastojim zamjeniti mrvice različitim sjemenkama. Trenutno najviše voli s listićima badema. Klinci pak to ne vole. Leone najviše voli ribu i štrukle s pršutom, sirom i rikolom, a Taisha je komplicirana, danas voli jedno, sutra drugo. Ipak najviše voli što jednostavnija jela, teletinu na naglo i slično.

Misliš li da ćeš osim u kuhinji uspjeti zakuhati i atmosferu u natjecanju?

Puno mi je bitnije da dobrom zakuham jelo nego atmosferu. Vidjeti ćemo.

Bojiš li se kritike sudaca u natjecanju?

Ne plašim se. Nemam probleme s kritikama. Činjenica jest da sam amaterka i da su kritike profesionalaca dobrodošle, jer volim napredovati u svim sferama.

Hoće li ti iskustvo življenja u inozemstvu, gdje si probala i druga jela koja ne pripadaju našoj kulturi, pomoći da se istakneš među kandidatima?

Moram priznati da se i nisam nešto susretala s nekim neuobičajnim jelima koja su me posebno dojmila. Odrasla sam na našoj domaćoj kuhinji i upravo ta mi je najdraža.

Za kraj, otkrij nam koji je tvoj nadraži recept?

Najviše volim jesti kolače i slatko. U posljednje vrijeme jako volim štrudlu od jagoda i vanilije. Neki dan mi je u ponoć došla potreba za slatkim i nije mi bilo teško zamijesiti i razvući tijesto.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. svibanj 2024 22:26