LEA MIJATOVIĆ

NJEŽNA VILA GRUBOG ROCKA 'Moj bend stariji je 12 godina od mene, ali dobra glazba ne pita za godine'

ZAGREB - Kad je legendarni rock bend Teška industrija objavio da u svoje redove dovode žensko pojačanje, mnogi su bili skeptični. No, pet godina poslije, atraktivna pjevačica, frontwoman impresivnog glasa, Dalmatinka Lea Mijatović potpuno se asimilirala. Prije Teške industrije zgodna Lea je pjevala kao gošća na koncertima njezinih dragih prijatelja iz grupe Buđenje. A na jednom od tih bili su i Vedo i Ivica iz Teške industrije i, priča nam Lea, čini se da im se svidjelo što su čuli.

Publika. “Zadnjih pet godina mojeg života ispunjeno je radom, smijehom, pjesmom, putovanjima i novim životnim iskustvima, a sve to s mojim najdražima - Ivicom, Vedom, Franom i Robijem. Postali su moja mala glazbena obitelj i jako sam sretna što se prije pet godina petero ljudi našlo na pravom mjestu, zatitrala je neka kemija među nama i dogodila se nova Teška industrija”, kaže Lea.

Nakon dva studijska albuma, jednog kompilacijskog, više od stotinu koncerata širom regije i obilježavanja velike obljetnice 40 godina postojanja Teške industrije, ove godine planiraju novi studijski album i mnoštvo novih koncerata. Upravo su na nedavno održanom Zagrebfestu nastupili s pjesmom ‘Još gorim od tebe’ i zadovoljni su kako ju je publika prihvatila. Radi se o najavnom singlu za novi album.

...

ČLANAK U CIJELOSTI PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU GLOBUSA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 02:48