IMAO JE 52 GODINE

NOVI DETALJI PRERANE SMRTI LEGENDARNOG PJEVAČA Dotukla ga je trostruka obiteljska tragedija, liječnici su ga upozoravali, ali on ih je ignorirao...

 
Roy Orbison
 Getty Images

Slavni američki glazbenik Roy Orbison preminuo je u prosincu 1988., a sad, čak 30 godina poslije njegove smrti, na vidjelo su izašli nepoznati detalji iz njegova privatnoga života.

Naime, u novom TV dokumentarnom filmu "Autopsy: The Last Hours of...", koji će se u Velikoj Britaniji premijerno prikazati vjerojatno na jesen, patolog Michael Hunter otkriva kako se popularni pjevač prejedao pa izgladnjivao, a čak navodi i kako su tzv. dijete s jo-jo efektom utjecale na Orbisonovu smrt.

- Roy je bio opsjednut kilogramima. Nakon što su mu preminuli supruga i dvoje najstarije djece, zatrpao se poslom kako bi zaboravio na bol... Živio je na brzoj hrani, a onda bi se, nekoliko dana prije koncerta, izgladnjivao do iznemoglosti jer je htio dobro izgledati na pozornici. Takvo variranje u težini nesumnjivo je predstavljalo ogroman napor za njegovo srce - govori dr. Michael Hunter u dokumentarcu, a prenosi The Mirror.

Inače, pjevačeva supruga Claudette poginula je 1966. kad se motociklom zabila u vrata kamiona, koji se zaustavio na cesti ispred nje, a djeca su mu 1969. godine smrtno stradala u požaru obiteljske kuće u Hendersonvilleu u Tennesseeju. Orbison je u braku dobio još troje djece.

Roy, kojega svijet i danas pamti po ultimativnim hitovima "Oh, Pretty Woman" i "Crying", navodno je dugo ignorirao upozorenja liječnika, a nezdravi način života nije promijenio ni nakon što su mu, deset godina prije smrti, ugradili trostruku srčanu premosnicu.

Orbison je preminuo u dobi od samo 52 godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 06:52