NOVI UGOVOR

Novo radno mjesto: Siniša Svilan karijeru nastavlja na srpskoj televiziji Pink

 Damjan Tadić/CROPIX

Donedavni direktor programa Nove TV Siniša Svilan karijeru će vjerojatno nastaviti u susjednoj Srbiji. Naime, vlasnik Pink TV-a Željko Mitrović preko svog ureda potvrdio je jučer kako su u razgovorima sa Svilanom.

- Pregovaramo o regionalno-programskom koordinatoru - precizirali su svoj odgovor iz središnjice te srpske TV mreže na upit da komentiraju informaciju kako Siniša Svilan prelazi na Pink TV na mjesto glavnog urednika. S druge strane Svilan jučer nije želio komentirati sve glasnija šuškanja o svom mogućem transferu.

Dogovara poziciju

Svilan, kako doznajemo, već neko vrijeme dogovara novu poziciju, jer mu je i prije nego što je Optužno vijeće Županijskog suda u Zagrebu odlučilo da je USKOK-ova optužnica protiv njega osnovana bilo sasvim jasno da će mu Nova TV raskinuti ugovor. To se, istina, dogodilo deset dana poslije podizanja optužnice, ali zapravo više forme radi.

- Raskid suradnje poslovna je odluka Nove TV u skladu s ugovornim odredbama i zakonima - odgovorili su sredinom lipnja s Nove TV.

Povlaštene informacije

Svilana sada očekuje pripremno ročište i suđenje za navodno primanje mita od 262 tisuće eura od produkcijske kuće Core Media Vladimira Šelebaja. Prema optužnici Core Media je od njega dobivala povlaštene informacije, točnije Šelebajeva tvrtka Novoj TV ponudila bi projekte nakon što bi im direktor programa dojavio kakve emisije kolegij te komercijalne televizije želi. To je navodno trajalo tri godine, a po svakoj emitiranoj emisiji Svilan je, tvrdi tužiteljstvo, primio tusuću eura.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 02:47