PREBRZA VOŽNJA

OBJAVLJENI REZULTATI ISTRAGE O SMRTI GLUMCA Paul Walker je jurio 150 km/h u trenutku tragedije

Prebrza vožnja bila je glavni uzrok nesreće u kojoj je poginula zvijezda serijala 'Brzi i žestoki', Paul Walker (40). To su pokazali rezultati istrage koju su proveli prometni stručnjaci u Los Angelesu.

Prema izvještaju o nesreći, brzina kojom se kretao Porsche za čijim je upravljačem bio Walkerov poslovni suradnik, Roger Rodas, iznosila je između 130 i 150 km/h dok je ograničenje u zoni gdje se tragedija dogodila 70 km/h.

- Istražitelji su utvrdili da je uzrok fatalne nesreće prebrza vožnja s obzirom na uvjete na cesti - izjavio je policijski zapovjednik Mike Parker.

Istražitelji koji su radili na ovom slučaju su također utvrdili kako je vozilo u kojem je stradao glumac bilo ispravno, ali su otkrili da je bilo opremljeno posebnim ispušnim sustavom koje povećava snagu motora.

Što se tiče toksikoloških nalaza, utvrđeno je kako niti Walker niti Rodas nisu bili pod utjecajem alkohola ili droga.

VIDEO: Prizor porschea u plamenu snimili su slučajni prolaznici koji su se razbježali s mjesta nesreće u strahu od eksplozije

Podsjetimo, tragedija se dogodila u popodnevnim satima 30. studenog prošle godine kada je Walker namjeravao otići na jednu dobrotvornu priredbu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 21:55