POZNATI PJEVAČ

ODLAZAK KEMALA MONTENA Kad je prije 8 dana napuštao bolnicu, doktorima je rekao: Zbogom...

Glazbenik i umjetnik Kemal Monteno preminuo je danas u zagrebačkom KBC-u. Vijest o smrti za Dnevni avaz potvrdio je Halid Bešlić nakon razgovora sa Montenovim sinom Đanijem. Sarajevski kantautor je izgubio bitku u 67. godini nakon komplikacija koje su nastale nakon transplantacije bubrega. Kako saznaje redakcija Jutarnjeg lista, obitelj kantautora u utorak je obaviještena da je Kemal u kritičnom stanju te je smješten u izolaciju nakon što je dobio visoku temperaturu te upalu pluća. Zbog toga mu je pao imunitet, te organizam se više nije mogao oduprijeti. Kemo je naposljetku umro od posljedica sepse. I Novu godinu dočekao je u bolnici, iz koje je nakratko otpušten 13. siječnja. Tada, uvjeren kako je izliječen, doktorima i medicinskim sestrama je poručio: - Ovo nije doviđenja, nego zbogom. Nažalost, samo nekoliko dana kasnije stanje mu se ponovno pogoršalo...

Sarajevski kantautor Kemal Monteno umro je u 66. godini u srijedu ujutro u bolnici Rebro, potvrdila je izdavačka kuća Croatia Records.

Rođen je 17. rujna 1948. u Sarajevu, a posljednjih petnaestak godina živio je u Zagrebu.

Njegov otac bio je talijanski vojnik koji je za vrijeme Drugog svjetskog rata došao u Sarajevo i zaljubio se u Kemalovu majku, a zbog te je ljubavi odlučio ostati u novoj domovini.

Cijelu biografiju Kemala Montena pročitajte OVDJE.

----------------------------------------

'Nekako s proljeća', 'Nije htjela', 'Daleko', 'Sarajevo ljubavi moja' i 'Vratio sam se živote' samo su neke od pjesama koje su, kako kažu njegovi obožavatelji, ispunjavale njihovo srce.

Deset najljepših balada Kemala Montena poslušajte OVDJE.

----------------------------------------

'Pretužna sam, puklo mi je srce. Počivao u pjesmi', napisala je Severina na Instagramu nakon što je čula tužnu vijest da nas je danas napustio Kemal Monteno. Od jednog od najpoznatijih bosanskohercegovačkih pjevača, kantautora i šansonjera dirljivim porukama oprostili su se i Tony Cetinski, Arsen Dedić i Žera. Pjevačica Nina Badrić, Dino Merlin, Zdravko Čolić i mnogi drugi također su reagirali su putem Twittera na vijest o smrti dragog im kolege.

Što su estradnjaci napisali o smrti Kemala pročitajte OVDJE.

----------------------------------------

Vijest o smrti legendarnog pjevača Kemala Montena rastužila je mnoge njegove poklonike, a dio njih su mu putem društvenih mreža odali počast. 'Kemo, ti si nisi umro, ti si besmrtan jer ćeš živjeti u našim srcima', samo je jedan od komentara.

Kako su se shrvani fanovi oprostili od legende pročitajte OVDJE.

----------------------------------------

Glazbenik i umjetnik Kemal Monteno preminuo je danas u 11 na srijedu u zagrebačkom KBC-u.

Vijest o smrti za Dnevni avaz potvrdio je Halid Bešlić nakon razgovora sa Montenovim sinom Đanijem. Sarajevski kantautor je izgubio bitku u 67. godini nakon komplikacija koje su nastale nakon transplantacije bubrega.

Kako saznaje redakcija Jutarnjeg lista, obitelj kantautora u utorak je obavještena da je Kemal u kritičnom stanju te je smješten u izolaciju nakon što je dobio visoku temperaturu te upalu pluća. Zbog toga mu je pao imunitet, te organizam se više nije mogao oduprijeti, Kemo je naposljetku umro od posljedica sepse.

Galerija: Kemal Monteno tijekom bogate karijere surađivao je s brojnim kolegama umjetnicima koji su mu se divili

Kemal je još uoči Božića dobio temepraturu te mu se stanje pogoršalo.

Ovo je, nažalost, nesretan kraj nakon dvije godine koliko je Kemal čekao na transplantaciju organa.

Njegovi zdravstveni problemi počeli su 30. prosinca 2011. godine, kad je hitno dovezen u KBC Zagreb. Desetak dana bio je priključen na aparate koji su mu pratili rad srca i bubrega, kontrolirali tlak i razinu šećera u krvi.

Primao je infuziju, a potom počeo i s dijalizom. Tada je liječnički konzilij, početkom siječnja 2012. godine, odlučio da mora operirati srce i ugraditi premosnicu. Srce mu je oslabilo zbog dijabetesa, što nitko nije ni slutio.

Nakon srčane premosnice trebalo je pronaći i odgovarajući bubreg i transplantirati ga. Što nije lako. Čekao je više od dvije godine da se nađe bubreg koji će njemu odgovarati.

POSLJEDNJI KEMALOV INTERVJU ZA JUTARNJI

Netko vježba dva puta tjedno, netko ide na dijalizu... Sve je to život - govorio je omiljeni Bosanac u svom posljednjem velikom intervjuu koji je dao za Jutarnji list. No, nikada nije krio da jedva čeka operaciju bubrega. Navikao se na strpljenje te nikad nije gubio snagu niti se predavao.

Zato je svaki telefonski poziv bio njegova nova nada. I napokon ga je dočekao. Poznat po svom pozitivnom i optimističnom stavu, svi su vjerovali kako će se Kemal Monteno brzo i uspješno oporaviti. I potom opet zapjevati...

Cijeli intervju možete pročitati na linku.

SPASILI MU ŽIVOT Kemal Monteno uspješno operiran, dobio je novi bubreg!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. lipanj 2024 18:16