HRVATSKA TRAŽI ZVIJEZDU

Ostalo ih je još osam, a Hrvatska traži jednu zvijezdu

ZAGREB - Da se iz luksuzno opremljene kuće u zagrebačkim Gračanima, podno Sljemena, tijekom cijelog dana ne čuju brojne melodije i mnogima već poznati glasovi mladih pjevača, teško bi se moglo zaključiti da upravo tamo borave preostali kanditati glazbenog showa “Hrvatska traži zvijezdu”.

U klasičnoj obiteljskoj vili, okruženi samo ponekim znatiželjnim susjedom i s pogledom na Zagreb, spremaju se za svoj “napad” na domaću estradu, a ako je vjerovati ambicijama ponekih, i šire. Od njih 15 koliko ih je prije gotovo četiri tjedna ušlo u kuću u kojoj svakodnevno vježbaju za sljedeće nastupe, ostalo ih je samo osmero.

Ines, Marcela, Maja, Daniel, Goran, Ivan, Mark i Taher žive zajedno već više od mjesec dana, a u tom su se razdoblju toliko zbližili da se u zajedničkim prostorijama ne može osjetiti ni trunka napetosti, iako su svi svjesni da će samo jedno od njih odnijeti titulu nove “hrvatske zvijezde”.

Sve smo opušteniji

Oni se, naime, već sada skromno slažu da su svi daleko dogurali u samom natjecanju te iako svi priželjkuju da posljednji napuste pozornicu showa, kako vrijeme odmiče, sve su opušteniji u novom svakodnevnom ritmu koji se znatno razlikuje od načina na koji inače žive. Raspjevana ekipa svaki dan ustaje u 7.30 i dok je jednima ranije jutarnje buđenje već poznato, drugi još uvijek ne skrivaju nevoljkost zbog kratkog sna.

Većini se, ipak, nije bilo teško naviknuti na novi ritam koji obuhvaća glazbene obveze, vježbe pjevanja i nastupa za nadolazeću emisiju, budući da je to upravo ono što ih ispunjava i u čemu žele napredovati.

- Odlično nam je i moglo bi se reći da živimo bolje nego dok smo vani. Prva dva dana bilo je teško priviknuti se na nove cimere i drugačiji raspored, no sada već imamo osjećaj da se poznajemo cijeli život - počeo je Mark Marku, natjecatelj koji je najudaljeniji od svoga doma.

Njegova obitelj živi u Prizrenu na Kosovu, a baš kao što podržavaju njegovo školovanje u Zagrebu, s radošću prate svaki Markov nastup uživo na koji njegov otac doputuje iz rodnoga grada.

- Posljednji put išao je taksijem čak od Osijeka kako ne bi zakasnio - ponosno ističe Mark koji je, osim što izvrsno svira violinu, svojedobno bio i vrsan sportaš. Naime, košarku je trenirao dvije godine, sve dok ljubav prema glazbi nije prevladala.

ČLANAK U CIJELOSTI PROČITAJTZE U TISKANOM IZDANJU JUTARNJEG LISTA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 03:42