THE VOICE

OTKRIVAMO TKO OPERIRA IZ SJENE Dečak, Houdek, Indira i Tony izabrali povjerljive savjetnike

Aleksandar Kostadinov, urednik emisije koju je prošle subote pratilo više od 673 tisuće gledatelja, objašnjava koje će sve faze natjecanja morati proći pjevači koji imaju ambiciju da 25. travnja ponesu laskavu titulu najljepšeg glasa Hrvatske. Istovremeno, izabrani savjetnici mentora pripremaju se na golem posao koji ih čeka

Ovo je sjajno, ali pravi show tek slijedi - najavljuje Aleksandar Kostadinov, televizijski urednik i glasnogovornik projekta “The Voice” čiju je drugu emisiju prošle subote pratilo 673.314 ljudi, odnosno 16,5 posto publike.

- Nakon što u prvih pet emisija svaki mentor odabere po dvanaest kandidata, slijedi rad mentora i njegova tima s odabranim pjevačima, a nakon toga u četiri emisije pratimo fazu dvoboja. U tom dijelu natjecanja mentori se posvećuju pripremi i usavršavanju natjecatelja, usmjeravaju ih kako najbolje iskoristiti svoje glasovne sposobnosti i dijele s njima tajne vlastitog iskustva i znanja. U tome mentorima pomažu i njihovi savjetnici.

Emotivan moment

Svoj tim od dvanaest natjecatelja pritom raspoređuju u šest dueta i uvježbavaju natjecatelje za izvedbu pred publikom i kolegama mentorima. Nakon izvedbe dueta svojih kandidata sam mentor mora izabrati koji će natjecatelj ići u sljedeći krug natjecanja. To će biti vrlo emotivan trenutak za sve mentore, budući da predano rade na tome da oba natjecatelja budu savršena u duetu, a na kraju moraju odlučiti tko će dalje u natjecanje uživo. Dvoboji i pripreme za dvoboje emitirat će se u četiri televizijske emisije - objašnjava Kostadinov pravila spektakla koji je pokorio svijet.

S kandidatima u timu Jacquesa Houdeka, osim samog pjevača, radit će i glazbeni producent i skladatelj Tihomir Preradović te pjevačica Marina Đurović Čelić.

Glumica u timu

- Naš je zadatak ući u glavu kandidata i shvatiti na koji način razmišljaju da bismo im mogli prenijeti naše iskustvo, iskoristiti i iz njih izvući maksimum - kaže Preradović, a Marina Đurović Čelić, koju je upravo Jacques svojedobno naučio pjevati, obećava da će kandidatima prenijeti sve što zna o pjevanju, scenskom pokretu i glumi.

Tony Cetinski za savjetnike u radu sa svojim kandidatima izabrao je producenta i skladatelja Miru Buljana i pjevačicu Djordjiju Palić.

- Čast mi je što sam pozvan u Tonyjev tim - kaže Buljan koji je pratio strane produkcije “The Voicea”. Djordjija Palić nada se karizmatičnim kandidatima, spremnima na mnogo rada i truda.

- Glazbeni producent je jednim dijelom i mentor pjevačima, odnosno on sugerira i daje savjete na koji način interpretirati neku pjesmu i kako će to na kraju zvučati - objašnjava Boris Đurđević koji je uz Mariju Husar savjetnik u timu Indire Levak.

Ivan Dečak za savjetnike u radu sa kandidatima izabrao je pjevača i tekstopisca Aljošu Šerića te glumicu i pjevačicu Maju Posavec. Šerić je uvjeren da će biti dovoljno objektivan te pomoći Ivanu u radu s kandidatima i biti podrška njihovu razvoju kroz show. Maja Posavec obožava slušati, proučavati i analizirati pjevače. Kod kandidata joj je najbitnija individualnost i nada se da će im pomoći da nađu vlastiti izričaj.

Glasovi gledatelja

- Originalnost, posebnost i, nadasve, dobar glas trebat će kandidatima koji uspiju doći u završnicu showa, odnosno do posljednjih šest emisija koje će se emitirati uživo. U tim emisijama o daljnjem će prolasku svojim glasovima odlučivati i mentori i gledatelji. O pobjedniku natjecanja 25. travnja, odlučit će samo glasovi gledatelja i slušatelja. Pobjednik će steći pravo na ugovor s Universal Music Groupom - zaključuje Kostadinov.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 15:48