PONAVLJANJE GRADIVA

Ovog ljeta na TV program stižu četiri nove telenovele i serijal dokumentaraca

Zbog manjeg broja oglašivača ljetni programi sadrže obilje već viđenih emisija

ZAGREB - Izbjegavaju li ljudi uistinu gledati televiziju tijekom vrućih ljetnih mjeseci, kako to tvrde televizijski šefovi, koji nam tijekom lipnja, srpnja i kolovoza na svojim programima uglavnom serviraju reprize repriza?

Prime time u 21 sat

Jer, ako je tako, zbog čega su onda atraktivni televizijski sadržaji, poput prijenosa Splitskog festivala zabavne glazbe, lani u srpnju imali i do 15 posto gledanosti? Prava je istina, kažu stručnjaci, da ljetno obilje već viđenih sadržaja ne diktira bitno manja gledanost, već oglašivači, koji svoje reklamne kampanje u pravilu zaključuju krajem proljeća. Prosječna hrvatska obitelj tijekom godišnjeg odmora preko dana doista manje gleda TV program, ali većina, koja pred svoje televizore sjeda nešto kasnije nego u ostalom dijelu godine (procjenjuje se da se prime time termin ljeti sa 19 sati pomiče na 21 sat), i ovog će ljeta imati prilike utvrditi gradivo, sve dok gledatelji na pamet ne nauče baš sve dijaloge iz mora repriza na ljetnom televizijskog meniju.

Konkretno, ljetna televizijska shema na HTV-u je već startala. Uz tri godine staru seriju “Dobre namjere”, čije reprize već pratimo u večernjim satima na Prvom programu, tu su još i “Nepokoreni grad” i “Šaptačica duhovima”. Ipak, ima i nešto noviteta, poput njemačke krimi serije “Siska”, novih nastavaka “24 sata”, te serijala “Dirty Sexy Money” koji se emitira umjesto serije “Dr. House”.

Serijal ‘Romi u Europi’

Umjesto emisije “U istom loncu” HTV u tom terminu kreće s prikazivanjem dječjih serija: “Lažeš Melita”, “Ne daj se, Floki”, “Operacija Barbarosa” i “Jelenko”.

Ljetna programska shema i ove godine donosi ciklus azijskog filma, te cikluse klasičnih vesterna, a filmske vikende provodit ćemo u znaku Romana Polanskog, Johnnyja Deppa i Jeana Claudea Van Dama. Što se HTV-ova Dokumentarnog programa tiče, od 7. lipnja kreće desetodijelni serijal “Romi u Europi”, a od 21. tog mjeseca na programu je “City folk”. Zabavni program u ljeto ulazi prijenosom otvorenja “Riječkih ljetnih večeri”, “Splitskog festivala”, a prenosit će i festivale u Omišu, Kninu, Šibeniku, kao i otvorenje “Dubrovačkih ljetnih igara”. Na Novoj TV cijelo ljeto prikazivat će se “Red Carpet” i “Provjereno”, a nakon završetka “Farme” 18. lipnja na programu će biti još tri “farmerska” specijala. Ljubitelji sapunica gledat će nove telenovele “Dona Barbara” i “U ime ljubavi”, a uz premijeru serije “Živa meta”, na programu će biti novi nastavci serije “Navy CIS”. Obožavatelji “Seksa i grada” na od srpnja će moći pratiti reprize omiljene im serije. Od 9. lipnja Nova TV kreće s “UFC specijalom”, u formatu od 45 minuta, a ljubitelji tog sporta uživat će u borbama Mirka Filipovića, Gorana Reljića, Caina Velasqueza, Shanea Carwina, Juniora Dos Santosa, Shoguna Rue, Lyota Machide, Andersona Silve, Georgesa St. Pierrea, dokazano najboljih boraca svijeta.

RTL Televizija u ljeto ulazi s novim epizodama serije “Kako sam upoznao vašu majku”, a emitirat će i novi humoristični serijal “Teorija velikog praska”. Prikazat će i dvije nove telenovele: “Nestali” i “Los Victorinos”, a vraća se i “Urota”.

‘Priče dana’ od 15 minuta

Već s prvim toplijim danima Dnevnik 3 po gledanosti se gotovo izjednačio sa središnjim Dnevnikom. Noćna HTV-ova ekipa zadovoljna je što ih u prosjeku prati 10 posto gledatelja. Ovog ljeta Hloverka Novak-Srzić s “Otvorenim” će ići samo četvrtkom na Prvom programu. Od 12. lipnja na Prvom programu HTV-a kreću “Priče dana”, 15-minutna emisija tijekom koje će se prikazivati najbolje reportaže i najsočniji intervjui emitirani tog dana.

‘Titanik’, smak svijeta i pljačke

Na programu RTL Televizije ovog ljeta bit će specijalni Discoveryjevi dokumentarci. Osim znanstvenih epizoda o mogućem kraju svijeta ili najvećoj pljački 21. stoljeća, RTL će premijerno prikazati i intrigantni dokumentarac o “Titaniku”, koji je snimio poznati redatelj James Cameron.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 07:30