TUŽNO PRISJEĆANJE

PAUL MCCARTNEY NA RUBU SUZAKako sam doznao da mi je najvećikreten na svijetu ubio prijatelja

 screenshot YouTube

U intervjuu za ITV emitiranom u petak, Sir Paul McCartney je otvorio dušu o trenutku kada je 1980. godine doznao da je ubijen legendarni član Beatlesa John Lennon.

'Bio sam doma i zazvonio je telefon. Bilo je rano ujutro, bio sam u domovini i dobio sam taj telefonski poziv i - [radi pokret koji simbolizira šok] - mislim da su svi tako reagirali', rekao je McCartney prisjećajući se kobnog prosinačkog dana kada je Lennona u New Yorku ubio pomahnitali Mark David Chapman.

'Bilo je tako strašno, danima nisam mogao to probaviti i prihvatiti da ga više nema... Bio je to veliki šok, a onda sam morao reći Lindi [svojoj tadašnjoj, danas pokojnoj ženi] i klincima i bilo je stvarno teško... Bilo je teško svima', ispričao je McCartney.

Jedva susprežući suze rekao je da je za njega najgora činjenica da ubojica zapravo nije imao pravog motiva. 'Cijelog me obuzela tuga jer ga [Lennona] više nikada neću vidjeti i više se nećemo družiti. Stalno mi je kroz glavu prolazilo da je ubojica kreten svih kretena. Mislim, tip je stvarno kreten, nije bio ni politički motiviran, učinio je to tek onako, došlo mu je', dodao je Sir Paul.

Progovorio je i o nesuglasicama u Beatlesima koje su dovele do raspada benda, ali je naglasio da je bio jako sretan što su sve uspjeli izgladiti prije Lennonove smrti te da su se povezali na nekim 'normalnim stvarima', primjerice na očinstvu.

'Stvarno mi je drago da smo se pomirili jer bila bi najgora stvar na svijetu da je između nas bilo gorčine, a da su njega ubili... Tako da je bilo neke utjehe u činjenici da smo se vratili jedni drugima. Bili smo dobri prijatelji', rekao je još McCartney, a prenosi Daily Telegraph.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 21:34