SRETNI DANI

Piruška i Zlatko Canjuga dobit će bebu nakon 17 godina iščekivanja

U kući obitelji Canjuga vlada veselje i slatko iščekivanje jer uskoro stiže prinova

ZAGREB - Piruška i Zlatko Canjuga početkom proljeća će prvi put postati roditelji. Premda nam budući sretni otac ništa o tome nije želio detaljnije reći, priznao je da u domu obitelji Canjuga itekako ima razloga za veliku radost i slatko iščekivanje.

Radost očinstva

- Shvatite me, riječ je o našoj privatnosti i stvarno ne bih o tome govorio za novine. Svemu što je pred nama supruga i ja se jako veselimo, ali više i konkretnije ne bih ništa o tome govorio - rekao nam je Zlatko Canjuga, koji će radosti očinstva prvi put iskusiti u 48. godini.

Njegova je supruga, kažu nam njihovi bliski prijatelji, u drugom stanju već pet mjeseci. Detaljnije o tome ne žele govoriti ni kolege u Agrokoru, gdje Piruška Canjuga radi kao izvršna potpredsjednica. Rođenu Sinjanku s diplomom Agronomskog fakulteta i magisterijem na području entomologije poslovni kolege izuzetno cijene.

Najveseliji trenuci

U poslovnom svijetu Piruška je jedna od rijetkih menadžerica o kojoj se u pozitivnom kontekstu govori kao o “ženi-zmaju”: prodornoj, odlučnoj i efikasnoj. U njezinoj kompaniji nisu imali odgovor na pitanje hoće li ona raditi do samog kraja trudnoće, te koliko će dugo biti na porodiljnom dopustu. Piruška i Zlatko Canjuga u braku su 17 godina. Lijepa Piruška dugo je izmicala zanimanju javnosti zbog zapaženije političke karijere svoga supruga devedesetih godina.

Diskretna i uspješna

Zlatko Canjuga kaže da mu politika danas ne nedostaje, nakon televizijske karijere posvetio se biznisu i na čelu je tvrtki koje se bave reciklažom nemetalnih ostataka.

Podsjetimo, kad je Canjuga 2002. godine na kutinskoj televiziji NET vodio je show “Ispod pojasa”, izjavio je kako mu je supruga Piruška savjetovala da, bez obzira na ime emisije, uvijek ostane na razini i ne udara nisko, odnosno ispod pojasa.

Od medija danas zazire, ali nije uvijek bilo tako.

Političar i bivši profesor iz Zagorja, bivši glavni tajnik HDZ-a i savjetnik pokojnog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana devedesetih godina bio je velika medijska zvijezda.

Iz politike se definitivno povukao 2000. godine.

Nakon poraza HDZ-a na izborima 3. siječnja i izborima za Skupštinu grada Zagreba, smijenjen je sa stranačkih dužnosti, a njegovi prijatelji upravo taj trenutak navode kao odlučujući za to što se zanimanje javnosti s Canjuge preselilo na suprugu Pirušku.

Novi imidž

Pirušku Canjugu, danas vrlo uspješnu poslovnu ženu, mediji su godinama doživljavali tek kao lijepu suprugu poznatog političara.

Pod svjetlima reflektora prvi put je zasjala polovicom devedesetih, s bujnom, kovrčavom crvenom kosom, koju je prije desetak godina izravnala i skratila.

Nakratko je potom postala brineta, a posljednji put pred medijima se pojavila kao šarmantna plavuša.

Profinjenim i modernim izgledom, u haljini klasičnog kroja, s novom kratkom frizurom i šiškama - sve je oborila s nogu prošle godine na press konferenciji Agrokora na kojoj je pokazala kako zaista treba izgledati uspješna poslovna žena sa stilom.

Pametna i lijepa

Uostalom, atraktivnog izgleda oduvijek je bila svjesna, pa je tako svojedobno istaknula pet pravila kojih se žena, da bi uspjela u biznisu, mora držati.

“Žena mora biti pametna, s preporukom da to najčešće ne pokazuje, lijepa i da to uvijek koristi, pronicljiva i konceptualna, ali da koncept zadrži za sebe. I posljednje, ali zato ne manje važno: u Hrvatskoj veće šanse imaju visoke i vitke plavuše”, rekla je za tjednik Nacional Piruška prije nekoliko godina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. svibanj 2024 13:36