RASPRODAJA ZA BOGATE

Počinje aukcija nakita i odjeće Elizabeth Taylor: Legendarni bijeli dijamantni prsten može biti vaš za 3,5 milijuna dolara

Interes je tolik da su rasprodani i katalozi za aukciju, a nekima se cijena kretala preko 2000 dolara
 AFP

NEW YORK - Ako ste ikada htjeli imati naušnice i ogrlicu poput slavne holivudske glumice Elizabeth Taylor ili se obući u haljine u kojima je ona blistala tijekom svojih vrhunaca karijere, pripremite kreditne kartice jer vam se želja možda ispuni.

Naime, nakit, odjeća i drugi predmeti nekada u vlasništvu Taylor vjerojatno će završiti na aukciji koja počinje u utorak navečer u newyorškoj aukcijskoj kući Christie's. Očekuje se da će svi predmeti zajedno postići cijenu veću od 50 milijuna dolara.

Prvi će se u ponudi naći njezini dragulji koji su već sada izazali veliki interes javnosti, ali i imućnih kolekcionara nakita te ljubitelja filmova. Među ponuđenim predmetima bit će i 269 komada nakita kojeg je Taylor nosila tijekom svog života s Richardom Burtonom.

Potencijalni kupci moći će izabrati nešto za sebe iz velike ponude ogrlica, prstenja pa čak i tijara s dijamantima, rubinima i biserima. Najveću će pažnju sigurno izazvati legendarni bijeli dijamantni prsten od 33 karata kojeg je Taylor dobila od Burtona 1968. godine, za kojeg se procjenjuje da će postići cijenu između 2,5 i 3,5 milijuna dolara, te kruškoliki biser La Peregrina iz 14. stoljeća koji je nekada bio u vlasništvu Mary Tudor pa kasnije španjolskih kraljica Margarite i Isabel, a po narudžbi Elizabeth Taylor draguljarska kuća Cartier uklopila ga je u ogrlicu od dijamanata i rubina.

Prije prodaje Christie's je organizirala desetodnevnu izložbu Taylorinih dragulja , a 25 tisuća ulaznica po cijeni od 30 dolara razgrabljeno je u jednom danu. Rasprodani su i katalozi za aukciju, a nekima se cijena kretala preko 2000 dolara.

Od odjeće na aukciji će se naći žuta haljina u kojoj se Taylor udala 1964. godine za Burtona i koja bi mogla postići cijenu između 40 i 60 tisuća dolara.

Ukoliko ne možete otputovati do New Yorka sigurno će vas razveseliti vijest da preko interneta također možete sudjelovati u aukciji, no vaš će izbor biti smanjen na oko 1000 predmeta manje vrijednosti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 11:19