OSUĐEN

POKRAO PEARL JAM Nekadašnji šef financija ide u zatvor na 14 mjeseci

Bivši šef financija američkog rock sastava Pearl Jam, Rickey Goodrich osuđen je na 14 mjeseci zatvora jer je bend oštetio za više od 500.000 dolara, piše časopis Classic rock magazine.

Pedesetpetogodišnji Goodrich prošle je godine priznao da je bendu tijekom četiri godine ukrao 380.000 dolara, a dodatni troškovi bendu stvoreni su zbog njihove istrage o pljački.

Goodrich je angažiran kao računovođa 2005., a odmah iduće godine promoviran je u šefa financija. Četiri godine kasnije otpušten je nakon što je menadžer benda Kelly Curtis, istražujući probleme s pritokom novca, otkrio da Goodrich uplaćuje velike svote novca na svoj bankovni račun.

Kada su mu otkrili da znaju o njegovim transakcijama, Goodrich je tvrdio da se radi o pozajmici koju namjerava vratiti. Kasnije je otkriveno da je od ukupne svote vratio samo 55.000 dolara.

Od tada je vratio još 125.000 dolara te je dogovoreno da će vratiti još 181.000 dolara, no to nije bilo dovoljno da izbjegne zatvor. Goodrich se u zatvor mora javiti 14. ožujka.

Bend koji će novu turneju početi u Velikoj Britaniji u srpnju, nije davao nikakve službene komentare oko slučaja, no menadžer Curtis prošle godine je izjavio da su duboko ožalošćeni zbog situacije, ali se raduju rješenju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. veljača 2024 00:12