VELIKO FINALE

POLA MILIJUNA HRVATA BIRA NAJSJAJNIJU 'ZVJEZDICU' Tko će pobijediti u showu u kojem najmađa finalistica ima samo sedam godina?

Među 12 najboljih najmlađa je 7-godišnja Splićanka Leilani Cammisa, a za titulu najbolje bori se i Riječanka Mia Negovetić koja je naježila javnost pjevajući himnu na mimohodu u Zagrebu

Nakon sedam emisija, ove subote doznat će se tko je najsjajnija zvjezdica glazbeno-natjecateljskog showa namijenjenog dječacima i djevojčicama u dobi do 15 godina. Prve audicije za ovaj spektakl počele su još u lipnju, a na njih se prijavilo više od tisuću klinaca.

Poput pravih zvijezda

Samo najbolji imali su priliku stati pred peteročlani žiri koji čine Vanna, Alka Vuica, Luka Nižetić, Enis Bešlagić i maestro Zdravko Šljivac. Unatoč prvotnoj skepsi i večernjem terminu emitiranja, “Zvjezdice” su se pokazale kao pun pogodak jer je prosječna gledanost emisija bila nešto veća od deset posto, odnosno emisije je u prosjeku pratilo 430.000 ljudi. Što se subotnjeg finala tiče, 12 malih finalista pred žirijem će pjevati u tri grupe od po četiri pjevača.

Najboljih dvoje iz svake grupe ulazi u Top 6, a najboljih troje iz Top 6 u Top 3. Pobjednica ili pobjednik bit će gost na koncertu Vanne ili Luke Nižetića, prema vlastitom izboru, te sudjelovati u svim pripremama velikih zvijezda u backstageu, a bit će i pravi glazbeni gosti na pozornici. Druga nagrada je usavršavanje glasa u školi pjevanja Husar&Tomčić.

Najmlađa finalistica “Zvjezdica” je sedmogodišnja Splićanka Leilani Cammisa koja se bavi plesom, pjevanjem, crtanjem i - gledanjem crtića. Godinu dana starija Lana Rubelj iz Kaštel Sućurca već je snimila nekoliko reklama, a glazbeni uzor joj je Tatjana Matejaš Tajči.

Dvanaestogodišnji Lovro Ivić iz Popovače više voli ABBA-u i Ninu Badrić, a desetogodišnjoj Korneliji Petak iz Kaštel Novog omiljeni izvođači su Bruno Mars i Ivan Zak.

Petnaestogodišnja Meri Andraković iz Belišća bila je na audiciji za “X Factor”, ali zbog svojih godina nije prošla u daljnje natjecanje. Meri svira električnu gitaru i sama sklada pjesme, dok Iva Prgić (13) iz Zadra svira violinu, voli pjevanje, plesanje i glumu.

Stjecanje iskustva

Dvanaestogodišnju Riječanku Miju Negovetić javnost je upoznala i prije početka showa kada je na zagrebačkom mimohodu otpjevala hrvatsku himnu. Pjevanje je, kaže, veseli, ali bi, kad odraste, voljela biti slastičarka. I Đana Smajo (12) iz Splita ima iskustva u javnim nastupima. Nastupala je već na festivalu Mali Split, a pohađa glazbenu školu i članica je plesne skupine u Splitu.

Nina Abramović Dimec (10) iz Kostrene ima nastupe na dječjem festivalu Kvarnerić, kao i na natjecanju Mali mikrofon. Članica je glazbene i plesne škole i svira klavir.

Gabriela Bonić (12) iz Splita svira piano i gitaru. Sluša jazz, pop i blues. Desetogodišnji Marin Bulić iz Višnjevca svira gitaru, ali obožava i nogomet koji igra za lokalni nogometni tim. Antea Kavelj (15) iz Imotskog svira klavir, a osim pjevanja voli i pisati pjesme.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 01:39