OTKRIVENI DETALJI

POSLJEDNJI OBROCI ZVIJEZDA Što su zvijezde od Jamesa Gandolfinija i Janis Joplin pa sve do princeze Diane konzumirale nedugo prije smrti

 Screenshot

Iako su neki od posljednjih trenutaka omiljenih zvijezda i dan danas obavijeni velom tajne, zahvaljujući povjesničarima i biografima s vremenom se otkrivaju detalji. Neki su se potrudili istražiti što je sadržavao njihov posljednji obrok.

Jimi Hendrix

Monika Dannemann, djevojka Jimija Hendrixa, glazbeniku je 18. rujna 1970. oko tri sata ujutro pripremila sendvič od tune u svom londonskom stanu. Nije poznato što se nakon toga događalo, no kad su liječnici nešto prije podne stigli na mjesto događaja, glazbenik je bio sam i bez svijesti. Hendrix je sat vremena kasnije u bolnici proglašen mrtvim. Imao je 27 godina.

James Dean

Godine 2009., više od 50 godina nakon što je James Dean tragično preminuo u prometnoj nesreći 30. rujna 1955. godine, okupila se grupa povjesničara i biografa kako bi probali odgovoriti na pitanje je li posljednji obrok 24-godišnjeg Jamesa bila pita od jabuka i čaša mlijeka u Tip coffe shopu. Nitko nije uspio potvrditi, ali ni opovrgnuti ovu tvrdnju.

Janis Joplin

Snimala je pjesmu 'Pearl' s Full Tilt bandom u Sunset Sound studiju. Kad su završili s poslom 3. listopada 1970., Janis i njezin bend družili su se u poznatom Barney's Beaneryju, gdje su konzumirali pića i začinjenu hranu. Nakon toga glazbenica se vratila u sobu broj 105 u Landmark hotelu kako bi si ubrizgala posljednju dozu heroina. Pjevačica je sljedeći dan pronađena mrtva na podu pored svog kreveta.

James Gandolfini

Dok je bio na odmoru u Rimu, 19. lipnja 2013. godine, James Gandolfini i njegov 13-godišnji sin Michael večerali su na otvorenom u restoranu hotela Boscolo Exedra. Gandolfini, koji je imao 51 godinu, navodno je konzumirao velike količine alkohola zajedno s dvije porcije prženih škampi zajedno s paštetom od pačje i guščje jetre. Nedugo nakon večere preminuo je od srčanog udara.

Philip Seymour Hoffman

Prvog dana veljače 2014. godine Philip Seymour Hoffman večerao je s dvojicom prijatelja u restoranu Automatic Slim's smještenim na Manhattan West Villageu.

John F. Kennedy

Zadnji obrok Johna F. Kennedyja bio je doručak koji mu je 22. studenog 1963. dostavljen u Hotel Texas. Naručio je kavu, sok od naranče, dva kuhana jaja i tost s marmeladom. Tada 46-godišnji američki predsjednik ubijen je u 12.30 u Dallasu tijekom povorke u sklopu nove izborne kampanje.

Princeza Diana

Diana i njezin dečko Dodi Fayed 31. kolovoza 1997. godine večerali su u hotelu Ritz u Parizu. Princeza je odabrala omlet, povrće i ribu. Oko ponoći par je sjeo u svoj Mercedes, a ubrzo nakon toga bježali su paparazzima koji su ih lovili na motorima. Posljedica svega bila je tragična nesreća u kojoj je princeza izgubila život. Imala je 36 godina.

Jim Morrison

Njegova smrt je i i dan danas obavijena velom tajne, ali njegova djevojka Pamela Courson ispričala je da su ranije stali u kineskom restoranu nakon što su 2. lipnja 1971. pogledali film u Parizu. Morrison je naručio piletinu u slatko-kiselom umaku i pivo. Nakon večere, par se zaputio u svoj stan gdje su konzumirali heroin. Morrison je preminuo sljedeći dan, a službeni uzrok je zatajenje srca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. lipanj 2024 12:51