TRAUME OSJEĆA I DANAS

POTRESNA ŽIVOTNA PRIČA ANE IZ 'GOSPODINA SAVRŠENOG' Bila je žrtva obiteljskog nasilja: 'Otac je pio i tukao nas, prijetio nam pištoljem i sjekirom'

 
Ana Raščan
 INSTAGRAM

- Partneru sam spremna dati svu nježnost i ljubav, a on se mora znati šaliti na vlastiti račun. Najviše maštam o tome da mi muškarac kojeg volim uzvraća ljubav i razumije me, jer mi se to još nije dogodilo - ovo je 33-godišnja Ana Raščan izjavila prije početka RTL-ova showa "Gospodin Savršeni", u kojemu se, s još 18 djevojaka, bori za naklonost markantnog Gorana Jureneca (38).

Ali malo tko zna da se iza Anine vedrine i očaravajućega osmijeha zapravo krije teška i vrlo potresna te mučna životna priča. Naime, ova novinarka, voditeljica i glumica u kazalištu za djecu, koja je po struci profesorica sportskog odgoja, ljubav je oduvijek doživljavala kao tešku traumu, i to zbog brutalnog obiteljskog nasilja kojemu je bila izložena još od ranoga djetinjstva.

- Otac je stalno tukao majku, čak i dok je bila trudna sa mnom, a nije prestao ni nakon što sam se ja rodila. Kao dvogodišnja djevojčica gledala sam tatu kako stoji nad mamom, ali nisam znala zašto, mislila sam da je to u redu... Nažalost, naučila sam da je ljubav fizičko i psihičko zlostavljanje, ponižavanje...

Otac je puno pio, toliko da ga se uopće ne sjećam trijeznoga... Mama, sestra i ja doslovce smo se borile za naše vlastite živote. Nismo znale hoće li nas tata sljedeći dan ubiti - jednom nam je došao s pištoljem, drugi put sa sjekirom... Emocionalno, bile smo potpuno prazne - ljutnju i tugu kod kuće nismo smjele pokazati, a jedini osjećaj koji i danas vežem uz svoje djetinjstvo je strah - izjavila je nedavno Ana u šokantnom intervjuu za slovenski časopis Ona Plus.

Roditelji su joj se razveli kad je njoj bilo deset godina, ali nasilni otac alkoholičar nastavio ih je maltretirati i nakon što su se majka, sestra i ona odselile - u njihovu stanu uvijek je bila policija. Sve što je doživjela u ranom djetinjstvu ostavilo je duboke ožiljke na kandidatkinji novog reality TV showa "Gospodin Savršeni". Zato je punih pet godina išla na psihoterapije, ali posljedice teškog psihičkog zlostavljanja još su, kaže, itekako prisutne.

- Nijednom muškarcu još nikad nisam rekla 'volim te'. Ne znam kako se to radi... - iskreno kaže Ana Raščan i priznaje da je ipak plakala kad joj je otac umro prije deset godina.

- Često posjećujem njegov grob. Nedostaje mi. Zapravo, ne nedostaje mi on, nedostaje mi muškarac, čovjek koji će biti uz mene, prava očinska figura koju nikad nisam imala - zaključila je ova hrabra Slovenka.

View this post on Instagram

Odločila sem se! Končno...da korenito spremenim sebe, svoje življenje in občutke. Vsi poznamo pokojnega dr.Janeza Ruglja, najbolj kontroverznega in medijsko odmevnega psihiatra, ki je ozdravil na stotine alkoholikov in njihovih otrok ter drugače stravmatiziranih ljudi. Njegova radikalna metoda je bla vse prej kot sprejeta, a večina je tko al tko ni razumela. In zdaj njegovo delo prav tako uspešno nadaljuje dr.Perko. Tudi sama se bom vključila v to terapevtsko skupino in vem, da so tam ljudje, ki bodo končno razumeli mene, moje občutke, zakaj čutim kot čutim, zakaj moje življenje ni izpopolnjeno kot bi si želela. Prebiram knjige dr.Perka in gre mi na bruhanje, na jok...to sem jaz, v vsaki ogabni zgodbi psihično in fizično trpinčenih posameznikov najdem košček sebe. In to boli, noro boli...ampak ob vsaki zgodbi tudi košček te bolečine skopni. Uspelo mi bo, vem da mi bo, ker sm borka! Uspelo mi bo, da postanem takšna kot me vidite na tej sliki: močna, samozavestna, pokončna in lepa❤ Zakaj vem? Ker se ljubezen prične pri sebi in jaz delam na tem❤

A post shared by Ana Raščan (@ana.rascan) on

RTL
Ana Raščan

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 17:30