JACK WHITE

POZNATI GLAZBENIK BRANI ČAST KOLEGICA 'Sramota da je žena s gitarom na sceni neobična stvar'

Kada se žena pojavi s instrumentom na pozornici - gitarom, bubnjevima ili sličnim, to ljudima neobična stvar te komentiraju "nije li to slatko?", izjavio je Jack White
LOS ANGELES, CA - FEBRUARY 10: Musicians Jack White and Ruby Amanfu perform onstage at the 55th Annual GRAMMY Awards at Staples Center on February 10, 2013 in Los Angeles, California. Kevork Djansezian/Getty Images/AFP
 KEVORK DJANSEZIAN / AFP ImageForum

ZAGREB - Američki pjevač i gitarist Jack White u nedavnom je intervjuu za Pearl Jamovu radio stanicu izjavio da žene u glazbenoj industriji moraju više raditi da se dokažu te sramotnim ocijenio činjenicu da je žena s instrumentom na pozornici neobična stvar, prenosi časopis Uncut.

"Sjećam se da, kad smo još bili The White Stripes, činjenica da je Meg žensko bila povezana s percepcijom ljudi oko toga što se događa na pozornici", rekao je White.

Kada imate sve ženske izvođače ili frontmenice, postoji drugačija percepcija. Zapravo je sramotno da je, kada se žena pojavi s instrumentom na pozornici - gitarom, bubnjevima ili sličnim, to ljudima neobična stvar te komentiraju "nije li to slatko?". Zapravo je sramotno što žene trebaju raditi dvostruko više da se dokažu, ustvrdio je bivši frontmen The White Stripesa.

Ipak se, zaključio je, na kraju dobije nešto puno bolje od bilo kojeg prosječnog muškog izvođača, jer su žene većinu vremena predane tome da se dokažu, a sve zbog toga jer su stavljene u poziciju da to moraju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 12:42