SPEKTAKL U ZAGREBU

'PRIPREMILA SAM SHOW KAKAV SVIJET JOŠ NIJE VIDIO' Beyonce dolazi u Hrvatsku

Svjetska turneja trajat će godinu dana, a u zagrebačkoj Areni nastupit će 17. travnja

Pripremila sam show kakav svijet još nije vidio - izjavila je američka diva Beyoncé Knowles (31) najavljujući novu svjetsku turneju “The Mrs. Carter Show” koja će je 17. travnja ove godine drugi put dovesti u Zagreb. Nove seksi pokrete koje je pripremala posljednjih nekoliko mjeseci, među njima i ples na šipki, predstavila je premijerno na fantastičnom nastupu u sklopu preksinoćnjeg Pepsi SuperBowla u New Orleansu. U tom spektaklu prvi put nakon nekoliko godina Beyoncé je na sceni okupila svoj stari bend Destiny’s Child. Tada je pjevala uživo, kako bi svim skepticima koji su je prozivali zbog playbacka tijekom predsjedničke inauguracije začepila usta. “Bila je fenomenalna. Ponosna sam na nju”, pohvalila ju je prva dama SAD-a Michelle Obama na svom Twitter profilu.

Američka pjevačica i jedna od najuspješnijih žena na svijetu potom je službeno objavila početak svoje svjetske turneje, koja je dosad njezin najveći pothvat. Očekuje se da će ova turneja u opsegu biti veća od bilo koje prijašnje s obzirom na to da će trajati godinu dana; u drugom dijelu turneje posjetit će Latinsku Ameriku, Australiju i Aziju.

Tijekom turneje vlasnica čak 16 Grammyja pokazat će svoj moćni vokal i uigrane koreografije u dvadeset europskih gradova. Pop-diva turneju počinje 15. travnja u Beogradu, a u Zagrebu će koncert održati dva dana kasnije, 17. travnja, u Areni Zagreb. Uslijedit će koncerti u Bratislavi, Amsterdamu i Parizu, a nakon obilaska Velike Britanije, Irske, Belgije, Njemačke, Švicarske, Italije i Poljske Beyoncé će u svibnju gostovati u Kopenhagenu, Stockholmu i Oslu. Turneja se potom nastavlja diljem sjevernoameričkog kontinenta i završava 3. kolovoza 2013. u Barclays Centeru u newyorškom Brooklynu.

Najljepša žena

Posljednja turneja Beyoncé “I Am...World Tour” bila je izuzetno uspješna te je zauzela prvo mjesto na Billboardovoj ljestvici Hot Tours Chart. Turneja je uključivala više od 100 koncerata u 32 zemlje na šest kontinenata, a posjetilo ju je više od 1,1 milijun fanova.

Najljepša žena na svijetu, prema lanjskom izboru People magazina, svoj je prvi koncert u Zagrebu održala 27. travnja 2009., kada je rasplesala solidno ispunjenu Arenu. No, to nije bio posljednji put da je Beyoncé boravila u Hrvatskoj. Vratila se ponovno na ljeto 2011., i to nedugo nakon što je svijet obišla vijest o njezinoj trudnoći. Taj je put sa suprugom Jay-Z-jem boravila nekoliko dana na Hvaru, a upravo je tamo slavnu Amerikanku očaralo drvo plavog bršljana, prema kojemu je pjevačica pronašla savršeno ime za svoju djevojčicu - Blue Ivy. Sa suprugom Jay-Z-jem, s kojim je u vezi još od 2002., ima, kako je sama rekla, prirodnu kemiju.

Nevjerojatna zarada

“Bila sam neovisna prije nego što sam upoznala svog muža, ali imamo takvu prirodnu kemiju i naš se odnos temelji na stvarima na kojima se svaka veza treba temeljiti. Odrastajući, vidjela sam odnose u kojima se žena ili muškarac ne osjećaju sigurno, u kojima se osjećaju pomalo zarobljeni. Samopouzdanje nas određuje. Ne morate ovisiti o drugoj osobi da vam kaže tko ste”, opisala je jednom prilikom svoj odnos s Jay-Z-jem, s kojim je u braku od 2008. godine.

Baš kao što je opisala u svom hitu “Girls (Who Run The World)”, u kojem slavi žene koje su “dovoljno jake da na svijet iznesu djecu, a potom se vrate na posao”, ona je prošle godine učinila upravo to. Nakon što je u siječnju rodila kćer Blue Ivy Carter, Knowles je u svibnju rasprodala četiri koncerta zaredom simboličnog naziva “Back to Business”.

Unatoč tome što je nekoliko mjeseci bila na porodiljnom dopustu, Beyoncéin biznis nije mnogo patio. Jedna od najprodavanijih glazbenica svih vremena zaradila je poprilično od starih hitova, njezin je album doživio platinasto izdanje, a zaradu joj je donijela i njezina linija odjeće. Tako je Beyoncé lani, kada se, kako je rekla, prvi put u životu potpuno predala i prepustila čarima majčinstva, zaradila čak 40 milijuna dolara. Zajedno sa suprugom Jay-Z- jem osvojila je prvo mjesto liste svjetskih parova koji zajedno zarađuju milijune. A Beyoncé i njezin suprug lani su ih zgrnuli čak 78.

Beyoncé je jedna od najprepoznatljivijih i najcjenjenijih žena u pop-kulturi. Kao pjevačica, glumica, dizajnerica, majka i filantrop postala je uzor ženama svih dobnih skupina u svijetu. Snimila je četiri solo albuma, koje je prodala u više od 75 milijuna primjeraka diljem svijeta. Njezin rad priskrbio joj je brojna priznanja i nagrade, uključujući čak 16 Grammyja. Billboard ju je proglasio vrhunskim ženskim izvođačem, a zaslužila je i titule najuspješnije žene desetljeća te najbolje plaćene zvijezde mlađe od 30 godina.

Dokumentarni film

Sredinom ovog mjeseca HBO će premijerno prikazati njezin dokumentarac “Life is a Dream”. U Beyoncéinoj priči naći će se snimke koncerata te intervjui sa zvijezdom i njenim najbližima. Uspješna glazbenica, koja fanovima na Twitteru rado pokazuje fotografije kćeri Blue Ivy, u 15 godina karijere skupila je dovoljno materijala za film kojim će svoju privatnost još više približiti obožavateljima. Oni je većinom poznaju kao seksi, divlju i drsku zabavljačicu Sashu Fierce, ime njenog alter ega na pozornici, a u dokumentarcu će zaviriti u drugu stranu njene osobnosti i upoznati je kao povučenu i ranjivu majku i suprugu. Beyoncé će govoriti i o borbi s depresijom dok je bila članica grupe Destiny’s Child, kad ju je ostavio dugogodišnji dečko s kojim je hodala od 13. rođendana.

Možemo se nadati da će dio filma biti posvećen i posjetu Hvaru s Jay-Z-jem jer su supružnici upravo tamo odabrali ime za kćer jedinicu.

Uspješna i na filmu

Uz glazbenu karijeru, Beyoncé je 2001. godine počela graditi i onu filmsku. Prvi film u kojem je glumila bio je “Carmen: A Hip Hopera”, koji se prikazivao na MTV-ju. Nakon loših ocjena odlučila je popraviti dojmove pa je pristala na ulogu u filmu “Austin Powers: The Goldmember”. Nažalost, jedan dio publike ponovno nije bio zadovoljan Beyoncéinom glumom i nastupom, pa je većina pričala kako joj pjevanje bolje pristaje od glume i da bi najbolje bilo da odustane od daljnjih pokušaja snimanja filmova.

Međutim, Beyoncé se nije obazirala na zavidne komentare i 2003. godine, zajedno s Cuba Gooding, Jr.-om, zaigrala je u filmu “The Fighting Temptations”. Za taj film snimila je i istoimenu pjesmu zajedno s reperima Missy Elliott, Free i MC Lyte. Sljedeći film u kojem je Beyoncé dobila jednu od glavnih uloga bio je “The Pink Panther”, u kojem su joj partneri bili Steve Martin i Jean Reno. Taj film, zajedno s “Austin Powers: The Goldmember”, donio joj lijepu zaradu širom svijeta - 481,364.728 dolara. I, na kraju 2006. godine, Beyoncé je dobila priliku da široke mase razveseli još jednim filmskim ostvarenjem - “Dreamgirls”.

Beyoncé je dobila ulogu Deene, koja joj je oduvek bila glazbeni uzor i kojoj se još od djetinjstva divila. Nominirana je za dvije Golden Globe nagrade - za najbolju glavnu ulogu u filmu “Dreamgirls” i najbolju pesmu za soundtrack “Listen”.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 07:19