STRAŠNE OPTUŽBE

PRLJAVA ISTINA IZA IMIDŽA SLATKICE 'Julia Roberts je zla manipulatorica koja je novcem htjela kontrolirati svoju sestru'

 Sipa/CROPIX

Kada Julia Roberts večeras bude koračala crvenim tepihom na dodjeli Oscara, u nadi da će po drugi puta osvojiti zlatni kipić, vjerojatno će zablistati u raskošnoj haljini, a licem će razvući široki osmijeh. No, iza tog površinskog sjaja krije se teška obiteljska drama, mučna predbacivanja i na koncu samoubojstvo njene mlađe polusestre.

Za taj očajnički čin zaručnik njene pokojne sestre krivi upravo slavnu glumicu koju često nazivaju 'američkom ljubimicom'. John Dilbeck pred kamerama je ispričao potresnu priču o dvije sestre. Jedna je lijepa, nagrađivana glumica, udana majka troje djece, dok je druga pretila, depresivna, u poslu i ljubavi uglavnom nesretna žena. U to ju je stanje dovela, tvrdi Dilbeck, upravo Julia Roberts i njezina 'disfunkcionalna hollywoodska obitelj'. Nesretna Nancy navodno je često bila na meti kritika svoje sestre.

'Julia je čitav život zlostavljala Nancy. Nazivala ju je debelom gubitnicom. Svijetu se Julia predstavlja kao dražesna i nježna osoba, no realnost je sasvim drugačija. Ona je zapravo čudovište', kazao je Dilbeck koji je Nancy upoznao na jednoj zabavi 2009. godine.

Tvrdi da se iza Julijinog zlatnog imidža krije prljava istina. Iznio je niz teških optužbi na njen račun. Tako tvrdi da su sestre bile u teškim svađama jer je 'Julia postala zlobna osoba kojoj su karijera i slava udarile u glavu'.

‘Julia ima slavu i nezamislive količine novca. U obiteljskim svađama u koje su često zapadale, obitelj je uvijek stala na Julijinu stranu jer je ona bila uspješna i davala im je sve što im je bilo potrebno kada su financije bile u pitanju', tvrdi zaručnik pokojne Nancy.

Dilbeck tvrdi kako je Nancy ipak uvijek bila ponosna na uspjeh svoje sestre.

'Voljela ju je i žudila je za njenim priznanjem. Imala je velikih problema s osjećajem napuštenosti. Prvo ju je ostavio otac, a onda je kada je imala samo devet godina od kuće otišla i Julia. Nakon toga je Nancy oboljela, morala je operirati koljeno zbog čega je dugo bila nepokretna. Za to vrijeme je dobila višak kilograma kojih se kasnije nije mogla riješiti', kazao je Dilbeck.

Nancy je redovito posjećivala svoju sestru u Hollywood i pritom je pokušavala lansirati vlastitu karijeru. Kada u tome nije uspjela upala je u vrtlog ovisnosti o drogama i emocionalne nestabilnosti. Vrlo brzo se vratila kući gdje je ostala narednih 20 godina. U staroj obiteljskoj kući brinula se za njihovu zajedničku majku koja je bolovala od čitavog niza bolesti. Julia bi ponekad navratila.

'Dva, najviše tri puta godišnje dolazila je u kuću. Tada je prozivala Nancy zbog njenog izgleda. Govorila joj je da je nedisciplinirana i debela', tvrdi Dilbeck koji priznaje da je Julia plaćala sve račune za liječenje, ali Nancy je ipak u svom dnevniku napisala kako osjeća da Julia sve to radi kako bi nju i majku sakrila i uklonila iz svog idealnog obiteljskog života.

'Sve što sam ikada željela je starija sestra na koju se mogu osloniti. Mrzim svoju sestru', napisala je u svom dnevniku. Priznala je kako joj sestra plaća račune i skupa putovanja, ali je istovremeno stalno kritizira i zlostavlja. To je u njoj izazvalo dodatnu podijeljenost.

'Juliu je u isto vrijeme obožavala i mrzila', kazao je u svom nastupu Dilbeck.

'Problem s njih dvije bio je u tome što Julia živi u svijetu u kojem sve kontrolira. Jednom je prilikom ispekla pizzu bez glutena. Bila je očajnog okusa, ali svi gosti su je pojeli do zadnjeg komadića i kasnije hvalili njeno kulinarsko umijeće. Svi osim Nancy. Ona je uvijek bila takva. Bila je depresivna, imala je emocionalnih problema, ali je bila iskrena. Nju nikako nije mogla kontrolirati. Spoj njihovih karaktera zapravo je bio recept za katastrofu', kazao je Dilbeck.

'Neću gledati Oscare. Ne mogu podnijeti tu savršenu sliku koju o sebi gradi u medijima. Ja znam tko je ona - manipulatorica koja je mislila da novcem može kontrolirati svoju sestru. Zato mi nije niti najmanji problem otvoreno govoriti o njoj. Mislim da svijet treba znati tko je ona zapravo', zaključio je na kraju kroz suze Dilbeck.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 20:39