SUĐENJE DESETLJEĆA

Prljavi veš curi na sve strane, na sudu prikazana i snimka: ‘Želiš vidjeti j**** ludost?‘

Videozapis pokazuje kako se par svađa u kuhinji, dok uznemireni Depp nekoliko puta zatvara vrata ormara i udara po ormariću
 Daniel Leal-olivas

Glumac Johnny Depp u utorak je bio na sudu u Londonu zbog tužbe protiv tabloida koji ga je nazvao 'zlostavljačem supruge'. Depp je tužio The Sun i njegova izvršna urednika Dana Woottona za klevetu zbog članka iz 2018. godine.

Johnny je bio prvi svjedok na suđenju, a iskaz će dati i njegova bivša supruga Amber Heard. Bivši bračni par je uspješno izbjegao susret pred sudnicom i Amber je priredila show držeći se za ruke s odvjetnicom i sestrom dok je njezina djevojka Bianca Butti tek hodala pokraj nje.

Depp je odbacio optužbe da je bio nasilan prema Heard, ali je priznao uzimanje alkohola i droga tijekom njihova braka priznavši da je to izazvalo neke probleme.

Tijekom suđenja prikazan je i šokantni video, u kojem se vidi kako pijani Depp baca bocu na pod u bijesu, nakon što joj je rekao 'želiš li vidjeti ludost? Dat ću ti ludost.'

Videozapis je prikazan prvog dana suđenja i pokazuje kako se par svađa u kuhinji, dok uznemireni Depp nekoliko puta zatvara vrata ormara i udara po ormariću. Čuje se i kako izgovara psovke tijekom snimke u trajanju od 90 sekundi.

Nakon toga se vidi kako grabi bocu crnog vina koju je natočio u veliku čašu, nakon čega je baca na pod. Snimka završava u trenutku kada glumac shvaća da se sve to snima.

Depp je na sudu priznao da je na trenutak bio nasilan i udarao po namještaju, ali da nikad nije bio nasilan prema bivšoj supruzi, već da ga je ona zlostavljala tijekom braka.

Tvrdio je da je njemu nezamislivo udariti ženu: 'Važan dio mog moralnog koda je da nikad ne bih udario ženu ni pod kojim okolnostima. To mi je nezamislivo i nikad se neće dogoditi'.

No, rekao je da je njegova bivša supruga narcisoidni psihopat i izuzetno proračunata osoba koja se udala za njega zbog karijere.

- U početku je bila draga i ljubazna prema meni, rekla je da je pogledala sve moje filmove i da se divi mojoj glumi da bi mi tek kasnije priznala da nije pogledala niti jedan moj film, izjavio je glumac, dodavši da je on bio laka meta.

- Bio sam jako nesretan, ona je proračunata osoba s emocionalnim problemima.

Njegova obrana odzvanjala je nizom incidenata u kojima ga je ona navodno napadala tijekom cijelog njihovog braka, uključujući i kada mu je bacila bocu votke, odsjekavši mu prst, u Australiji 2015. godine.

Depp je naveo i još jedan incident u kojem ga je 2014. više puta tijekom leta privatnim avionom udarila po licu i tvrdio da ga je ona naguravala i udarala dok je on bježao u toalet.

Suprotno tome, odvjetnici glumice tvrde da je Depp zlostavljač koji je više puta napao Amber kada je bio pijan ili drogiran.

Depp tvrdi da je jednom čuo Amber kako govori njegovom šefu osiguranja Jerryju Judgeu da je njezin muž stari debeli muškarac i da ne zna zašto se udala za njega.

image
Amber Heard dolazi na sud
I-images/Zuma Press/Profimedia

U fokus je došla fotografija Johnnyjeva otkinutog srednjeg prsta na desnoj ruci. Prema njegovim riječima, Amber ga je ozlijedila 2015. dok su bili u Australiji i kako ističe bacila je i bocu votke na njega. Njegovi odvjetnici su tvrdnje potkrijepili fotografijama koje su procurile u javnost i ranije.

Glumčeva bivša supruga je svojedobno istaknula da se Depp sam ozlijedio nakon što je poludio i bacio telefon u zid.

- Amber je ozlijedila moj prst s drugom od dvije boce votke koje bacila na mene u nedjelju 8. ožujka. Ona tvrdi da sam da sam je tijekom tri dana podvrgnuo svemu i svačem što zvuči kao da sam ju mučio i zlostavljao. Te bolesne tvrdnje su u potpunosti neistinite", ispričao je Johnny.

image
Johnny Depp
Raymond Tang/Alamy/Alamy/Profimedia

Rekao je da Amber nije zadobila nikakve ozljede tijekom cijelog vikenda dok je on nekoliko njih. Osim što mu je otkinula dio prsta, otkrio je kako mu je mu pritisnula zapaljenu cigaretu na obraz. Dodao je kako je ona proračunata, narcisoidna sociopatkinja koja se udala za njega da bi unaprijedila svoju glumačku karijeru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2022 19:31