OTKRIO TAJNU

PROSVJEDUJU ZBOG GLUMCA Javier Bardem se izlajao pred novinarima pa izazvao diplomatski skandal

 Reuters

Glumac Javier Bardem je na konferenciji za novinare održanoj ovog tjedna izjavio nešto što je izazvalo diplomatski skandal između Francuske i Maroka.

Naime, Bardem je bio dio ekipe koja je radila dokumentarac 'Sons of The Clouds: The Last Colony' koji govori o koloniji u Africi čija se ljudska prava krše već tridesetak godina otkako ih je Maroko anektirao, a narod Sharawi živi u progonstvu zbog toga.

Glumac svjestan da je Francuska podržala položaj Maroka u toj koloniji otkrio je pred novinarima ono što mu je jedan francuski visoki dužnosnik rekao prije tri godine.

'Maroko je ljubavnica s kojom spavamo svaku noć iako u nju nismo zaljubljeni, ali moramo je braniti. Točnije, pravimo se slijepi na sve što se događa', rekao je Bardem.

Mediji, ali i tamošnja javnost odmah su pretpostavili da je riječ o izjavi Gerarda Arauda koji je tad bio UN-ov ambasador, piše Reuters.

Zbog toga su se stotine prosvjednika okupile ispred ambasade u Rabatu te se obrušili na ambasadora. Arauid zbog toga planira tužiti Bardema.

Zbog ovog skandala morao je intervenirati i francuski predsjednik Hollande koji sad kontakturajući marokanske čelnike pokušava popraviti situaciju i spasiti prijateljske odnose.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 10:38