SAD SE LIJEČI

REDATELJ DAO PRVI INTERVJU NAKON TRI GODINE 'Drogirao sam se i pio kako bih stvorio svoje slavne filmove'

Danish director Lars Von Trier arrives on the red carpet before the screening of "Melancholia" presented in competition at the 64th Cannes Film Festival on May 18, 2011 in Cannes. AFP PHOTO / ANNE-CHRISTINE POUJOULAT
 ANNE-CHRISTINE POUJOULAT

Danski filmski redatelj Lars von Trier, koji je po vlastitu priznanju većinu filmova snimio pod utjecajem alkohola i droga, u intervjuu za danski Politiken kazao je kako se liječi od ovisnosti zbog svoje obitelji.

To je njegov prvi veliki intervju od 2011. kada je odlučio više ne govoriti u javnosti. Tada su na osudu naišle njegove riječi na filmskom festivalu u Cannesu kojima je izrazio simpatije prema Adolfu Hitleru.

"On nije netko koga biste nazvali dobrim dečkom ali razumijem puno toga vezano uz njega i pomalo s njim suosjećam. No, dajte, nisam za Drugi svjetski rat i nisam protiv Židova", kazao je tada dodajući u pokušaju da se našali: "OK ja sam nacist."

Von Trier je za Politiken priznao da se drogirao i pio kako bi "zakoračio u paralelni svijet" u kojem je mogao stvarati nagrađivane filmove među kojima su i "Dogville" i "Melankolija" i da se brinuo da će trijezan moći stvarati jedino loše filmove.

Priznao je da je trijezan stvorio jedino film "Nimfomanka" za koji mu je trebalo punih 18 mjeseci.

Von Trier je rekao da redovito odlazi na sastanke udruženja anonimnih alkoholičara i da to čini zbog svoje obitelji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 02:21