FINALIST MASTERCHEFA

Robert Predrag Žmire počeo kuhati za Trogirane: Ne odustajem od svog sna - vlastite konobe

Favorit kulinarskog showa sretno odrađuje svoj treći radni dan. Pripremao je ribu za jedno vjenčanje

Ekipa Slobodne Dalmacije je prva posjetila Roberta Predraga Žmiru, sudionika kulinarskog showa “Masterchef” na radnome mjestu u trogirskom restoranu “Alka”, gdje mu je danas treći radni dan kao kuhara. Zatekli su ga u trenutku spremanja ribe za jedno vjenčanje.

Izuzetno razgovorljiv, Robert je pričao o motivima sudjelovanja u showu, tromjesečnom boravku u Zagrebu, snimanju emisija koje su bile dosta naporne, ali bio je to i užitak jer se družio s odličnim sudionicima showa.

Iako je Robert bio omiljen gledateljima, na kraju je zauzeo treće mjesto, ali i ostao zabilježen kao moralni pobjednik showa.

“Žao mi jest, ali i to je bila još jedna životna škola”, rekao je. “Malo su me zeznule želatina i torta, ubuduće ću se morati pozabaviti i slasticama.”

Ističe da ne odustaje od otvaranja svoje konobe. Iako je po struci konobar, u teću šefa kuhinje uvijek je rado zavirivao.

“Volim zdravu hranu, koja bi se trebala uvesti u trogirske restorane. Ma mi ovdje imamo svoje povrće, evo sad ima poma, a naše domaće šalše nema u ponudi, to je jednostavno nezamislivo”, ističe Robi... On je sretno razveden tata petogodišnje kćerkice Mile, koju željno očekuje da mu dođe krajem srpnja iz Nizozemske, gdje je i Robert živio 16 godina.

“Trogir mi je u srcu”, zaključio je on, navodi Slobodna Dalmacija .

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. svibanj 2024 18:15