OSVOJILI HRVATSKU

Rozga i Connect: Od nas su na YouTubeu popularniji samo 'neki' Justin Bieber i 'nekakva' Rihanna

Ljetno ludilo: Pola milijuna klikova na YouTubeu za Jelenu Rozgu i Connect
 Damir Krajač / CROPIX

ZAGREB - Dok se krhka plavokosa pjevačica Jelena Rozga uspješno penjala prema vrhovima domaćih ljestvica i glazbenim nagradama pomoću pjesama kojima su mnogi pripisivali balkanski melos, njezinu su dopadljivost prepoznali i na urbanoj glazbenoj sceni. Popularni zaprešićki hiphoperi Connect, Shalla, Jura, Dragi i Burazsel, dok su pisali svoj aktualni hit “Dalmatinka”, koji je u samo nekoliko dana privukao gotovo pola milijuna klikova na internetu, a takve se brojke ne bi posramile niti svjetske estradne zvijezde, imali su upravo Jelenu na umu.

Nespojiva suradnja

- Od početka stvaranja pjesme znali smo da će nam na refrenu trebati ženski vokal i, koliko god razmišljali, uvijek bismo se vraćali na trenutno najpoznatiju i najomiljeniju Dalmatinku u Hrvatskoj, a to je, naravno, Jelena Rozga, koja je, čim je čula pjesmu, pristala na suradnju - priča Ivan Dražić Dragi te dodaje da je nevjerojatan uspjeh na YouTubeu, gdje su s “Dalmatinkom” prvog dana bili među deset najgledanijih videa u svijetu, i njima bio pravo iznenađenje.

- Svakako da smo očekivali da će ova naizgled nespojiva suradnja privući pozornost, ali baš u ovakvim svjetskim razmjerima, to nismo očekivali. Ugodno smo se iznenadili kada su statistike na YouTubeu pokazale da smo na dan premijere pjesme bili na devetom mjestu najgledanijih linkova na stranici, s više od 100.000 klikova u samo 24 sata, ispred nas su bili ‘neka’ Rihanna i ‘neki’ Justin Bieber - smije se Dragi.

Snimit će i videospot

Poznati hiphoper priznaje pritom da su u vidu imali i druge poznate dalmatinske pjevačice te da je Jelena imala “opaku konkurenciju” u vidu Tereze Kesovije, Meri Cetinić i Jasne Zlokić. Pred konektovcima i Jelenom Rozgom idućih je dana i snimanje videospota za “Dalmatinku”, što će zasigurno privući jednaku pozornost kao i sama pjesma, koja je istodobno odlična uvertira u njihov treći studijski album Connecta “3jumf”.

- Budući da je ljeto pred nama, i Jelena i mi imamo dosta koncertnih obaveza, stoga trenutno još pokušavamo pronaći termin za snimanje, koji bi svima odgovarao. Nadamo se da će to biti početkom srpnja. Pjesma ‘Dalmatinka’ je prvi, ujedno i najavni singl našeg novog studijskog albuma ‘3JUMF’, koji izlazi početkom sljedećeg tjedna - objašnjava Shalla te dodaje da novo studijsko izdanje donosi 14 novih pjesama, koje tematski i produkcijski idu u raznim smjerovima, kao i mnoga druga zanimljiva gostovanja, pored plavokose Dalmatinke.

- Osim Jelene Rozge na aktualnom singlu, na albumu gostuje Marija Borić, naša glumica i ovogodišnja pobjednica showa ‘Zvijezde pjevaju’, zatim Martina Vrbos, mladi talentirani reper Priki, te Natko i Burky koji su gostovali na prethodnim izdanjima - nabraja Bojan Šalamon, glavni producent Connecta.

Na samom albumu su, priča, počeli raditi još prije dvije dvije godine, ali tek su prije nekoliko mjeseci “ubacili u petu brzinu”.

- Tada su se sakupljale neke ideje, no s intenzivnim radom smo krenuli početkom ove godine. Šest mjeseci svakodnevnog kreativnog rada trebalo je da ‘3jumf’ ugleda svjetlo dana. Što se tiče zvuka albuma, moglo bi se reći da je svaka pjesma priča za sebe. Od klasičnog hip-hop zvuka do hardcore, funky, retro swing, pop, electro, dubstep, pa čak i house zvuka. Sve u svemu, album je jedna moderna produkcija, koja prati svjetske trendove - smatra Shalla.

ČLANAK U CIJELOSTI PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU JUTARNJEG LISTA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 04:50