OSMA TURISTICA

SARAH BRIGHTMAN KUPILA KARTU ZA PUT U SVEMIR Slavna sopranistica platila je 50 milijuna dolara

COLOGNE, GERMANY - APRIL 18: Sarah Brightman performs during the final of singer qualifying contest 'Musical-Showstar 2008' on April 18, 2008 at the Coloneum in Cologne, Germany. (Photo by Ralf Juergens/Getty Images) *** Local Caption *** Sarah Brightman
 Ralf Juergens/Getty Images / 2007 Getty Images

CAPE CANAVERAL - Slavna britanska sopranistica Sarah Brightman koja je imala čast dva puta sudjelovati u ceremoniji olimpijskih igara, prvi put u Barceloni kada je s legendarnim Joseom Carrerasom otpjevla "Amigos Para Siempre", a 16 godina kasnije u Pekingu s kineskom pjevačicom Liu Huan pjesmu "You and Me", osma je turistica i prvi profesionalni pjevač koji će ruskim Soyuzom otputovati u orbitu.

Priopćila je to u četvrtak američka tvrtka Space Adventures koja organizira putovanje navodeći da je Brightman putovanje platila 50 milijuna dolara.

Ovog tjedna Brightman je doputovala u Rusiju kako bi otpočela devetomjesečni trening, ali je odgođen kako bi se mogla oporaviti od hladnoće, objavio je ruski Itar-Tass.

Kao njezina potencijalna zamjena u centar ruskog Star Citya doputovao je japanski poduzetnik Satoshi Takamatsu.

S talijanskim tenorom Andreom Bocellijem Sarah Brightman je 1996. snimila pjesmu "Time to Say Goodbye", koja je na vrhu europskih glazbenih ljestvica i najbrže prodavani singl u Njemačkoj.

Od 2012. Brightman je UNESCO-va ambasadorica mira.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 08:09