OMILJENI TURSKI PAR

ŠEHEREZADA I ONUR IZ '1001 NOĆI' VRAĆAJU SE NA MALE EKRANE U novoj seriji glume supružnike koje su razdvojile ratne strahote

 Promo

Na program RTL-a od ponedjeljka 28. studenog u 21 sat vraća se najomiljeni glumački par Halit Ergenç i Bergüzar Korel. Supružnici i glumački partneri ove su jeseni počeli snimati seriju 'Ranjena ljubav', a RTL je prva televizijska kuća koja je otkupila prava na njezino emitiranje. Ovo je serija o neraskidivoj vezi, predanosti, iskrenosti i ljubavi.

Cevdat (Halit Ergenç) i Azize (Bergüzar Korel) imaju troje djece - sina Alija Kemala te kćeri Yildiz i Halil. Radnja serije počinje 1912. godine u turskom gradu Solunu, kojemu prijeti napad Grka. Cevdat, predani ratnik, odlazi u obranu grada, a supruzi i djeci zapovjedi da se sklone na sigurno mjesto.

Promo

No već istoga dana Azize prima vijest da je njezin voljeni Cevdat mrtav. Odlazi u Izmir, ali ni sedam godina kasnije ne pronalazi utjehu. Sin Ali Kemal postao je problematičan mladić, Yildiz se želi bogato udati, a Halil je politički angažirana. Azize pada u tešku financijsku situaciju i jedini izlaz joj je da se uda za Tevfika, Cevdatova najboljeg prijatelja, koji je od djetinjstva zaljubljen u nju. No Azize ne zna da je zapravo Tevfik izdao njezina supruga, a ne zna ni da Cevdat zapravo nije ni umro…

Glavne uloge u seriji 'Ranjena ljubav' pripale su najslavnijem turskom paru, Halit Ergençu i Bergüzar Korel - glumcima koji, osim talentom, publiku osvajaju i privatnim životom. Naime, Halit i Bergüzar upoznali su se na setu '1001 noći' prije deset godina i ostavili svoje tadašnje partnere - ona dečka, a on suprugu. Fatalna ljubav para bila je top tema, ne samo u turskim medijima, nego i u svim zemljama gdje se serija prikazivala.

Par je nakon toga imao i kratku suradnju u seriji 'Sulejman Veličanstveni', a nakon toga nisu prihvaćali zajedničke projekte. Sve do 'Ranjene ljubavi' koja ih je oboje osvojila snažnim scenarijem.

Nova serija snima se u čak četiri grada - Istanbulu, Izmiru, Izmitu i Bodrumu. Kako je radnja smještena u vrijeme Prvoga svjetskog rata, tako su scenografi bili primorani konstruirati ulice, tržnice, bolnicu, vojni dom te ostale eksterijere i interijere koji odaju duh toga vremena. Kostimografi su morali napraviti preko tisuću vojničkih odora i oko dvije tisuće ostalih kostima za potrebe glavnih glumaca, sporednih likova te statista.

Snažnu ljubavnu priču isprepletenu tugom, intrigama i zavjerama ne propustite gledati od ponedjeljka do četvrtka u 21 sat na RTL-u.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 05:37