priprema novi album

Severina za Jutarnji: Ljetovat ću na Jadranskom moru jer je najljepše

ZAGREB - Što god Severina napravi, nesumnjivo postaje hit, bilo da je riječ o privatnom ili poslovnom potezu. Tako je bilo i s pjesmom “Brad Pitt” koju je naša zvijezda premijerno izvela u finalnoj emisiji prvog regionalnog Big Brothera.

Za Studio je Severina otkrila sve planove vezane uz karijeru i izlazak novog albuma. No, premda svoju vezu sa srpskim poduzetnikom Milanom Popovićem ni najmanje ne skriva od javnosti, a poznat je i svaki detalj od njihova romantičnog upoznavanja do, primjerice, nedavnog zajedničkog boravka u Jelsi na otoku Hvaru, pjevačica je odlučila privatni život ovaj put strogo odvojiti od poslovnog te odgovarati na pitanja isključivo vezana uz svoju glazbu.

Kako ste odlučili da upravo pjesma ‘Brad Pitt’ bude najavni singl vašeg albuma?

Kad sam je čula prije pet mjeseci, strašno mi se svidjela. Prije svega, zato što takve pjesme dosad nisam pjevala pa mi je to bio izazov. Razveselila me njena neopterećenost i pozitivnost. To je prva pjesma s albuma koju smo završili i htjela sam je odmah pustiti van.

Kratko nakon objavljivanja spot je skinut s YouTubea?

Jako sam sretna jer je u manje od pet dana taj spot i nastup na Big Brotheru pregledalo više od milijun ljudi. To je velik uspjeh za jednu pjesmu i nisam se tome ni u snu nadala. Netko nam je skinuo oba videa jer nije želio da uživamo u sreći. Ne bavim se teorijama zavjere i ne znam tko bi to mogao napraviti. U međuvremenu, oba su videa vraćena na YouTube. Jedva čekam premijeru spota. Scenarij mi se sviđa, a režiju potpisuje Darko Drinovac, odličan redatelj i moj stalni suradnik.

Koliko trenutačno imate gotovih pjesama, kad namjeravate izdati novi album i ima li već naziv?

sve su u fazi završavanja. Od pedesetak pjesama koliko sam ih prikupila, dvadesetak ih je ušlo u uži izbor. Prije izlaska ću odlučiti koje ću staviti na album koji bi trebao izaći na jesen. Nemam još ime.

Kojem glazbenom stilu naginje?

Bit će to zanimljiv pop-album.

Koliko ste pjesama sami napisali?

Dvije.

S kim ste najviše surađivali?

S kompozitorima iz cijele regije. Skupilo se dobrih pjesama i bilo bi mi žao da ih sada ne snimim. A s Bregovićem ću raditi iduće godine, i to nastavak naše ‘Zdravo Marije’.

Kakvi su vam planovi za ljeto po pitanju nastupa i koncerata?

Moj izvrstan bend, u kojemu su Henry Radanović, Ivo Popeskić, Brane Gazdik, Ivan Pešut, Alenka Milano i Danijel Meseljević, i ja smo već kao obiteljski bend. Tomica nam je tata, a mi zaigrana djeca. Sviramo zajedno, s ponekim izmjenama u bendu, već 11 godina i još uvijek guštamo na svakom koncertu. Sviramo ljeti po cijeloj regiji, ali datumi za koncerte na moru su: 30. 7. Ponton fest Zadar, 4. 8. Vodice Hacienda, 13. 8. rukometni stadion u Dubrovniku, 20. 8. riva u Poreču.

Koji su projekti, osim dovršenja albuma, pred vama?

Odustala sam od svih drugih ponuđenih prilika jer mi je album na prvome mjestu.

ČLANAK U CIJELOSTI PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU JUTARNJEG LISTA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 10:52