NAJMLAĐI HEROJ

SEVIN SIN ALEKSANDAR PROZVAN 'BEBOM HEROJEM' PA MU URUČILI ORDEN Tata Milan donirao novac za rodilišta

Sin Severine Vučković i Milana Popovića, maleni Aleksandar koji je nedavno proslavio svoj prvi rođendan, proglašen je 'bebom-herojem' te mu je predsjednik Fonda B92 Veran Matić uručio orden jer je bio inspiracija svom ocu za pokretanje akcije “Bitka za bebe” i “Bitka za rodilišta”, javlja B92.

U tim su akcijama prikupljene rekordne donacije kojima je kupovana oprema za rodilišta i to još dok je Aleksadar bio u maminom trbuhu, kao i nakon njegovog rođenja.

Kako se akcija širila, Milan Popović sve je intenzivnije u njoj sudjelovao. Prikupljen je novac kojim su opremljene bolnice u Novom Sadu, Pančevu i Vršcu kao i Dečje bolnice u Novom Sadu, a inkubatori i druga oprema su poslani i u još desetak gradova Srbije kao i u bolnicu u Banjaluci.

Također, Milan Popović je 19. veljače 2013. godine donirao opremu vrijednu 500.000 eura za dvije klinike u Vojvodini.

Tijekom 2012. godine Milan Popović za potrebe najmlađih i najugroženijih izdvojio je oko 600.000 eura od kojih je omogućio: kupovinu 23 inkubatora za Srbiju i 2 za Republiku Srpsku, potpuno opremanje rodilišta u Vršcu i kompletno opremanje rodilišta u Pančevu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 23:59