POTRESNO SVJEDOČENJE

Simona Gotovac se u 16. počela baviti prostitucijom

Kao 16-godišnjakinja svjedočila je na sudu u Brežicama protiv 66-godišnjeg ugostitelja koji je organizirao prostituciju na području grada
 Jure Mišković/CROPIX

Simona Šajn, bivša supruga Ante Gotovca, u 16. godini počela se baviti prostitucijom, tvrdi časopis Extra, koji donosi njezino potresno svjedočanstvo protiv ugostitelja B.B. koji ju je nagovorio na pružanje seksualnih usluga za novac.

Extra posjeduje dokumente koji dokazuju da je Simona Ištvanović, kako se tada prezivala, 2002. svjedočila u sudskom postupku protiv 65-godišnjeg muškarca, koji je bio optužen za organizaciju prostitucije na području općine Brežice. Jedna od njih bila je Simona, koja je u to vrijeme maloljetna i pohađala je treći razred trgovačke škole u Brežicama.

Simona je ispričala kako je B. B. upoznala u svibnju 2001. u Jazz Pubu u Brežicama, preko prijateljica.

- Rekao je da je dobar striček koji voli pomagati mladim djevojkama. Tog dana od njega sam saznala da ima 27 djevojaka koje rade za njega. Rekao je da i ja imam priliku istog trenutka nešto zaraditi ako odem s njim da me proba te da ću odmah za to dobiti stotinu njemačkih maraka - navela je Simona u svom iskazu.

Tada nije prihvatila ponudu jer je bila umorna, ali su ona i prijateljica ubrzo kontaktirale B. B., koji im je rekao da će ih odvesti u Otočac, gdje ima kuću i "malo se poigrati" s njima.

- Kad smo stigli, rekao je da se skinemo. Ja sam se svukla i imala s njim spolne odnose. Nakon dvadesetak minuta je rekao da sam jako dobra i da će istoga dana naći muškarca za mene i da će mi taj muškarac dati 250 njemačkih maraka - prepričala je Simona.

U svom je iskazu Simona istražiteljima rekla kako ju nitko nije prisiljavao na prostituciju već je to činila isključivo zbog dobre zarade.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. travanj 2024 21:57