SPORNO SUĐENJE

SKANDAL U EMISIJI ZVIJEZDE PJEVAJU Stroga Martina Tomčić protežirala Petru jer joj je bila mentorica?

Priča se da je najstroža članica žirija bila blaga prema glumici kojoj je prije bila mentorica
 HRT/Cropix

Iako je sedma sezona HTV-ova showa “Zvijezde pjevaju” završila ove subote pobjedom Tine Katanić, u kuloarima je krenula priča da je inače najstroža članica žirija Martina Tomčić bila blagonaklona prema trećoj finalistici, glumici Petri Dugandžić, jer joj je nekad bila mentorica. Točnije, Martina Tomčić i njezina poslovna partnerica Ivana Husar, s kojom ima pjevačku školu, bile su glazbene producentice serije “Stella” u kojoj je Petra imala jednu od glavnih uloga.

Svi bi bili u sukobu

- Za početak Petra nije išla u našu školu, nego je bila jedna od glumaca serije koju smo glazbeno producirali i u sklopu toga imali vocal coach. Ako bilo tko u tome vidi nepotizam, moram ga podsjetiti na činjenicu da su onda po toj definiciji svi moji kolege koji su sjedili u žiriju ‘Zvijezda’ bili u sukobu interesa ili s mentorima ili s natjecateljima showa. To su smiješne insinuacije, a evidentno je i da se kod nas više ne zna razdvojiti bitno od nebitnog - uzvratila je jučer Martina Tomčić.

Producent i urednik showa “Zvijezde pjevaju” Tomislav Štengl nije, kaže, imao dojam da je Martina Tomčić ocjenama i kritikama protežirala Petru Dugandžić.

Nikad izvan pravila

- Protežirana je Petra, a pobijedila je Tina? Zanimljivo. U prvoj emisiji Petra uopće nije dobro prošla, Martina ju je baš ‘oderala’. I vjerujem da kada bi se zbrojile ocjene od prve do zadnje emisije, pokazalo bi se da Martina nije baš bila blaga prema Petri. Inače stvarno je teško, jer smo mala zemlja, naći natjecatelje ili mentore koji se ne poznaju s članovima žirija.

Kod nas svatko svakoga zna i uvijek možete po toj logici nekoga optužiti za protežiranje. Pa su tako mogli optužiti i Huseina Hasanefendića kada se natjecao Mario Petreković jer Petreković hoda s Husovom kćeri. Vjerujem da ni jedno poznanstvo ili prijašnja suradnja nikada nisu izašli izvan pravila showa, niti su urodili protežiranjem - istaknuo je Štengl.

U “Zvijezdama pjevaju” polovicu bodova nose ocjene žirija, a polovicu glasovi publike. Ako su bodovi izjednačeni, dalje ide onaj tko ima više glasova publike.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 23:28