CROWE U VATIKANU

SMILOVAO MU SE Nakon trećeg pokušaja da upozna Papu, slavni glumac napokon došao na svoje

 Paramount Pictures

Tijekom prošlog tjedna strani mediji intenzivno su pisali o očajničkim pokušajima Russella Crowea da upozna papu Franju dok je boravio u Italiji.

Russell je imao više interesa za to, a onaj najbitniji mu je da papa blagoslovi njegov film 'Noah' u kojem je odigrao glavnu ulogu.

Iako se šuškalo da ih je papa trebao primiti pa onda odbio kako bi izbjegao medijsku pompu, Russell ga je preko Twittera molio da barem pogleda film.

Potom se pojavio u Vatikanu na Trgu Svetog Petra gdje je papa imao tjedno javljanje vjernicima, ali ni tad Ruseela i ekipu zaštitari nisu pustili u VIP dio.

No, sad američki mediji pišu da se Papa Franjo smilovao glumcu i glumačkoj postavi filma koja je samo radi njega iz Hollywooda doletjela u Vatikan te ih primio.

'Ovaj film okružuju mnoge kontroverzne priče i baš zato mi je bilo važno da o tome popričam s papom Franjom. Mislim da je Sveti Otac pokazao visok nivo ustrajnosti u svojim radnjama i stavovima i velika mi je čast što sam bi njegov gost', rekoa je Russell Crowe.

Podsjetimo, muslimani su već izdali fetvu na film 'Noah'. Blockbuster vrijedan 75 milijuna funti uzburkao je svijet islama jer prema njihovom mišljenju pokazuje utjelovljenja Božjih poslanika što se protivi islamskom zakonu.

Cenzori za Katar, Bahrain i Ujedinjene Arapske Emirate rekli su kako film ide protiv učenja islama pa je izdana fetva za muslimane protiv ovog uratka u tim i još nekolicini arapskih zemalja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 22:38