AMERICAN CRIME STORY

SNIMA SE TELEVIZIJSKA MINI SERIJA O ŽIVOTU O.J. SIMPSONA Poznato je koji je Oscarovac dobio glavnu ulogu

HOLLYWOOD - JULY 19: Actor Cuba Gooding Jr. (R) and wife Sara Kapfer arrive at the Los Angeles premiere of Shadowboxer held at Arclight Cinemas on July 19, 2006 in Hollywood, California. (Photo by Kevin Winter/Getty Images for Teton Films) *** Local Caption *** Sara Kapfer;Cuba Gooding Jr.
 Kevin Winter

Američki glumac i oskarovac Cuba Gooding Jr. utjelovit će nogometnu legendu i optuženika za ubojstvo svoje bivše supruge i njenog tadašnjeg dečka - O.J. Simpsona u nadolazećoj miniseriji "American Crime Story: The People V. O.J. Simpson", koju će režirati Ryan Murphy, piše Rolling Stone.

Bivši nogometni junak neslavno je oslobođen optužbi za dvostruko ubojstvo, a deset godina kasnije osuđen je zbog oružane pljačke i drugih optužbi. Serija se temelji na knjizi Jeffreya Toobina "The Run of His Life: The People V. O.J. Simpson". Istraživat će poslovanje i manevriranje "iza scene" na obje strane suda te kako je kombinacija sudskog uvjerenja, lukavosti obrane i povijesti policije s afroameričkom zajednicom dala poroti ono što je trebala - opravdanu sumnju.

"The People V. O.J. Simpson" imat će deset epizoda, svaka sezona serije "American Crime Story" fokusirat će se na različite istinite kriminalne priče.

Glavnu žensku ulogu u seriji koja će se fokusirati na ozloglašeno suđenje u devedesetima iz perspektive odvjetnika, igrat će Sarah Paulson kao glavna tužiteljica Marcia Clark. Paulson je zaradila nominacije za Emmyja za ulogu u seriji "Američka horor priča: Ludnica" (American Horror Story: Asylum) i "Američka horor priča: Vještičja družba" (American Horror Story: Coven).

Seriju će režirati Murphy poznat po serijama "Glee" i "Američkoj horor priči", a prva dva nastavka napisat će Scott Alexander i Larry Karaszewski, poznati po radu na filmu "Narod protiv Larryja Flinta" (The People vs. Larry Flynt). Murphy će biti izvršni producent zajedno sa sukreatorom serije "Američka horor priča" Bradom Falchukom, Ninom Jacobson (Igre gladi/The Hunger Games), Bradom Simpsonom, Scottom Alexanderom, Larryjem Karaszewskim i Dante Di Loretom.

Produkcija bi trebala započeti u Los Angelesu početkom iduće godine.

Murphy radi na još jednoj antologijskoj seriji, horor komediji Scream Queens, koja će debitirati iduće jeseni na Fox-u. U sezoni od 15 nastavaka glumit će Jamie Lee Curtis i Emma Roberts.

Cuba Gooding Jr., najpoznatiji po Oscarom nagrađenoj sporednoj ulozi u filmu "Jerry Maguire" (1996.), trebao bi se pojaviti kao aktivist za građanska prava Fred Gray u nadolazećoj povijesnoj drami "Selma" koja se fokusira na marševe od Selme do Montgomeryja 1965.

(Hina)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 01:06