NAJVEĆI PARTY

SPLIT SE SPREMA ZA DOLAZAK 200 TISUĆA PARTIJANERA Ovogodišnja Ultra mogla bi oboriti sve rekorde posjećenosti

Objavivši vijest o prodaji ulaznica, prikazan je i film o lanjskom ludilu
 Zvonimir Barišin/EPH

SPLIT - I ove godine Split će ugostiti najveći festival elektronske glazbe na svijetu - Ultra Music festival, kojim je prošle godine prodefiliralo više od 150.000 partijanera iz cijelog svijeta.

Ultra Europe 2016. trajat će punih sedam dana, od kojih će se četiri dana partijati u Splitu, a preostala tri na srednjedalmatinskim otocima - Braču, Hvaru te Visu. Organizator Joe Bašić već sada kaže kako procjene govore da će ovaj festival biti barem petnaest posto veći, odnosno za toliko se očekuje više posjetitelja, jer su protekle tri godine pokazale da se radi o spektaklu koji je Split stavio među najpoželjnije svjetske par ty destinacije.

Spektakularni film

Prošle se godine, prema službenim procjenama, u domaće blagajne slilo više od 500 milijuna eura zarade zbog Ultra festivala, a takve se brojke očekuju i ove godine

Objavivši vijest o prodaji ulaznica, ekipa Ultra festivala objavila je i film koji prikazuje najspektakularnije trenutke s lanjskog ludila na Poljudu. Zabava počinje 14. srpnja službenim partyjem otvorenja u Giraffe Palm Beach Houseu u Splitu, a tri glavna dana festivala održat će se od 15. do 17. srpnja na stadionu Poljud, gdje tulum kreće u ranim večernjim satima, a završava u ranu zoru. Potom kreće otočni dio tuluma u suradnji s Yacht Weekom, gdje će regata party jahti zaploviti prema Zlatnom ratu u Bolu na Braču, odakle će se 19. preseliti na Hvar. Oni najizdržljiviji dogurat će i do sedmog dana na party, zatvaranja na otoku Visu.

Bez ikakvih incidenata

Poklonici Ultra festivala i ove će godine preplaviti Split i okolicu. Već je tradicionalno tih dana nemoguće pronaći smještaj u gradu, a iako je za partijanere i ove godine osiguran kamp, uvijek se traži postelja više, pa ruke već trljaju i iznajmljivači soba u okolnim turističkim naseljima i gradovima.

Proteklih godina Ultra se istaknula odličnom organizacijom, zbog čega nisu zabilježeni nikakvi incidenti. Iako to nije običaj Ultra Europe Music festivala, koji ima naviku seliti se po različitim atraktivnim destinacijama, već su četvrtu godinu u Hrvatskoj. Razlog leži u vrlo velikoj uspješnosti festivala koji je, prema riječima Bašića, posjećeniji od onog matičnog u Miamiju. Sigurno je da će se Ultra u Splitu održati još i 2017.godine, a za dalje su pregovori u tijeku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 10:18