POMAKNUTI REDATELJ

SPREMA SE NASTAVAK 'BUBIMIRA' Michael Keaton i Tim Burton pripremaju drugi dio kultnog klasika

LOS ANGELES - Redatelj Tim Burton i glumac Michael Keaton ponovno će udružiti kreativne snage u snimanju nastavka kultne crne komedije iz 1988. Beetlejuice (ili kako je kod nas prevedena crtana serija po filmskom predlošku - Bubimir).

Beetlejuice je te 1988. predstavljao veliki uspjeh za Burtona (nakon njega išao je raditi Batmana, prvog u filmskoj franšizi) i zacementirao je njegov status uspješnog hollywoodskog redatelja netipične estetike. Podsjetimo, u filmu Keaton glumi duha kojeg preminuli bračni par (igrali su ih Alec Baldwin i Geena Davis) unajmi kao bio-egzorcista da bi izbacio iz njihove kuće živu obitelj koja se uselila. U filmu je igrala i mlada Wynonna Ryder kojoj je taj film također bio odskočna daska za daljnju uspješnu karijeru.

Detalji oko nastavka drže se u strogoj tajnosti, ali zna se da scenarij rade Seth Grahame-Smith i David Katzenberg koji su već radili s Burtonom. Keaton, koji igra Beetlejuicea, nakon duljeg zastoja u karijeri proživljava glumačku "drugu mladost" sa glavnim ulogama u remakeu Robocopa i novog filma meksičkog redatelja Alejandra Gonzaleza Inarritua "Birdman". Datum početka snimanja nastavka još nije definiran.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 07:37