CARTE BLANCHE

Srpska violončelistica preko noći postala zvijezda: Glazbom će pratiti Daniela Craiga u Jamesu Bondu

Vrata svijeta slavnih mladoj su se glazbenici otvorila na festivalu u Cannesu. Naime, tamo je nastupom zadivila producente najdugovječnije filmske franšize

Mlada srpska violončelistica Jelena Mihailović dobila je priliku života. Njezin solistički nastup na prošlogodišnjem prestižnom filmskom festivalu u Cannesu toliko je zadivio producente najdugovječnije filmske franšize na svijetu “James Bond” da su perspektivnoj glazbenici predložili da odsvira uvodnu temu za nadolazeći, 23. nastavak popularnog filma .

Jelena će se tako pridružiti čitavom nizu svjetskih glazbenih imena, poput Paula McCartneya, Madonne i Tine Turner, čije su pjesme odrađene za slavnog “007 agenta” redom postali svjetski hitovi.

Nova Vanessa Mae

Vidno polaskana ponudom, atraktivna brineta iz susjedne Srbije, gdje ju nazivaju i svojom Vanessom Mae, sretna je što će surađivati s najboljim svjetskim gazbenicima, iako se i već sada može pohvaliti brojnim značajnim suradnjama poput one s Garryjem Hoffmanom ili Leonidom Gorokhovom. Ipak, najavna špica za “James Bond” svojevrsna je medalja u glazbenom svijetu pa se iz nastavka u nastavak za isti angažman “trgaju” brojni poznati izvođači. Lijepoj Beograđanki je, pak, bilo sasvim dovoljno samo da nastupi pred Samom Mendesom, da joj ponude angažman koji se ne odbija.

Bond govori srpski

Kako je otkrila za tamošnje medije, najavna pjesma koja joj je dana na povjerenje bit će mješavina prepoznatljive Bondove teme i nešto klasičnijeg zvuka, koji nije bio prisutan u nekoliko posljednjih nastavaka. Sama skladba, potvrdila im je Jelena, trebala bi nositi naziv “Carte Blanche”, baš kao i posljednja novela o slavnom agentu autora Jeffreyja Deavera pa su, prema njezinoj izjavi, svjetski mediji jučer počeli nagađati da će i sam film nositi isti naziv, što još uvijek nije potvrđeno. No, srpska glazbenica nije jedino što će se od Srbije naći u samom filmu. Već otprije je poznato da se dobar dio radnje odvija upravo u toj zemlji te da će sam Bond čak i progovoriti srpskim jezikom, jesti ćevape u lokalnom restoranu naziva “Roštilj” i obračunavati se sa zločincima.

Detalji su tajna

Dobar dio detalja vezanih uz nadolazeći nastavak Jamesa Bonda ipak se još uvijek drže strogom tajnom pa je tek poznato da će u ulozi agenta 007 ponovno osvanuti Daniel Craig , a glumačkoj su ekipi i Judi Dench, Javier Bardem i Ralph Fiennes. A dok ne dobije poziv u SAD i ne uključi se aktivno u stvaranje 23. nastavka Bonda, Jelena će radit i dalje na svom albumu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 16:11