POPULARNI GLUMAC

Stiže novi TV hit s 'Onurom': Za ulogu Sulejmana zaradi vrtoglavih 30 tisuća eura na tjedan!

 Šime Šokota/CROPIX

Nakon GOTOVO dvije godine neprekidnog snimanja povijesno-dramske serije “Sulejman Veličanstveni”, glumac Halit Ergenc dočekao je podulju pauzu od snimanja. Tako je prije nekoliko dana, zajedno sa suprugom Berguzar Korel i sinom, otišao u Ameriku, u saveznu državu Teksas, gdje je posjetio bližu rodbinu koju nije vidio dugo. I dok najpoznatiji i najpopularniji turski glumac provodi ljeto bez paparazza i radoznalih medija, njegovi kolege, producenti, scenografi i kostimografi užurbano se pripremaju za početak snimanja treće sezone serije, za koju je Halit, navodno, već ugovorio povećanje honorara - u novoj sezoni primat će tjednu plaću od 30 tisuća eura. I RTL Televizija na jesen će prenositi nove nastavke te gledane serije.

Obožavan u Turskoj

Iako je Halit stekao popularnost glumeći Onura u sada već kultnoj “1001 noći”, uloga Sulejmana Veličanstvenog lansirala ga je među još veće zvijezde pa ga sada obožavaju gledatelji u čak sedamdesetak zemalja diljem planeta. Međutim, Halit je ipak najobožavaniji u svojoj rodnoj domovini gdje uživa status idola, dok ga ljudi na ulici pozdravljaju nazivajući ga “kraljem”.

Serija “Sulejman Veličanstveni” je najskuplja serija u povijesti turske televizijske produkcije. Prije negoli je počela s emitiranjem, autori i producenti su je stvarali više od tri godine, a samo u pretprodukciji je potrošeno više od 3,5 milijuna dolara, ponajviše da bi se sagradio iznimno velik filmski set i replika sultanske palače Topkapi te izradili uvjerljivi kostimi i nabavile specijalne digitalne filmske kamere. I dok Turci napeto iščekuju početak snimanja treće sezone, u medije je procurila informacija da su producenti uspjeli nagovoriti najplaćenijeg američkog glumca, Brada Pitta , da se pojavi u nekoliko borbenih scena, za što će dobiti čak 2 milijuna dolara.

Hrvatice su poludjele za njegovim plavim očima i neopisivim šarmom kojim je obasipao ljubljenu Šeherezadu iz “1001 noći”, a brojne obožavateljice su njega i njegovu suprugu Berguzar Korel satima čekale na aerodromu za posjeta Zagrebu, ne bi li se s njim fotografirale.

Brak prošao krizu

Iako su se poznavali godinama, Korel i Ergenc produbili su prijateljstvo na snimanju serije “1001 noć” koja je od njihovih života napravila pravi mali reality show. Korel je prekinula vezu s dugogodišnjim dečkom, a Ergenc se razveo od tadašnje supruge. Turska javnost osuđivala je njegov postupak jer je ostavio suprugu zbog druge žene. No, oboje su bili spremni na osude i kritike, ostali su zajedno i nakon dvije godine braka dobili prekrasnog dječaka.

I za vrijeme snimanja Sulejmana, koji je izazvao kontroverze zbog pogrdnog prikazivanja sultana koji pije alkohol i ljubuje sa ženama izvan braka, Halitov brak s Berguzar je prošao krizu. Navodno mu je Berguzar zamjerila flert s glavnom glumicom, atraktivnom Meryem Uzerli, a turski mediji su doznali da se Halit okrenuo piću i kockanju, zbog čega je potrošio veliku količinu novca. No, ljubav je opstala, a mnogi njihovu fatalnu privlačnost uspoređuju sa Šeherezadinom i Onurovom iz “1001 noći”.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. travanj 2024 18:11