PROSVJED AKTIVISTA

FOTO: SLAVNA GLUMICA BIJESNA ZBOG UBIJANJA PASA Kim Basinger traži prekid festivala, a Priscilla je otišla korak dalje s mrtvim psom u rukama

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 18.07.2018. u 16:03

Kim Basinger and Priscilla Presley Protesting (stop Dog Meat).
17 Jul 2018, Image: 378128037, License: Rights-managed, Restrictions: World Rights, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Mega Agency
Profimedia, Mega Agency

Kim Basinger

 

Glumice Kim Basinger i Donna D’Errico te Priscilla Presley sudjelovale su u mirnom prosvjedu ispred Konzulata Južne Koreje u Los Angelesu protiv festivala psećeg mesa u toj zemlji.

64-godišnja holivudska zvijezda držala je veliku fotografiju oderanih pasa s porukom ‘Zaustavite pseće meso’ dok je kći jednog od najpoznatijih glazbenika i pjevača u povijesti, Elvisa Presleyja, otišla korak dalje i stajala s mrtvim psom u rukama, piše TMZ.

Basinger je novinarima rekla da je ovaj prosvjed i svojevrsni simbol istupanja protiv svih stvari koje su pogrešne, a ubijanje pasa zbog mesa definitivno spada u tu kategoriju, smatra.

I sama priznaje da je svjesna da je pseće meso uobičajeno u korejskoj kulturi, posebno među starijim generacijama, no misli da je vrijeme za promjene.

 

Prosvjed je organizirala udruga Posljednja šansa za životinje (Last Chance for Animals). Osim natpisa i fotografija više je prosvjednika držalo mrtve pse u rukama. Radi se o nedavno eutanaziranim psima kod lokalnog veterinara koji su poslužili za šokiranje mase.

‘Ponosna sam što stojim s ovim sjajnim ljudima na mirnom prosvjedu prvi dan festivala psećeg mesa u Južnoj Koreji’, napisala je Donna D’Errico na Instagramu, inače poznata po ulozi u ‘Spasilačkoj službi’.


Besplatno se prijavite na portala Jutarnji.hr

Izdvajamo