EPILOG SLUČAJA

Sud oslobodio Vlatku Pokos optužbi da je zlostavljala malu Lanu: Vlatka se rasplakala od sreće, Dikan napravio scenu

Ovaj sudski proces počeo je Radeljakovom tužbom krajem 2007. godine, nakon što se pola godine javnost zabavljala pikanterijama njihove brakorazvodne parnice, kad je Radeljak doslovno izbacio Vlatku na ulicu
 Marija Mihić / CROPIX

ZAGREB - Nakon višegodišnje medijske trakavice i tužbe bivšeg muža Josipa Radeljaka, Vlatka Pokos konačno je oslobođena svih optužbi da je navodno zlostavljala svoju pokćerku Lanu Radeljak. Odlučio je tako sudac Ilija Desnica s Odjela za mladež Općinskog kaznenog suda u Zagrebu.

- Itekako se od prvog dana zna da je Vlatka brinula o Lani i bila joj prava mama. Ovaj postupak je, nažalost, zloupotrebljen da se bivši muž s njom obračunava; baš ju je želio prikazati kriminalcem. Sudac je pri izricanju presude jasno naveo kako nema nikakvih dokaza da je Vlatka zlostavljala djevojčicu i da su svjedoci koje je Radeljak doveo vrlo dvojbeni - rekla je za Jutarnji Vlatkina odvjetnica Jadranka Sloković.

Demonstrativno otišao

- Kad je čuo presudu, Radeljak je u sudnici napravio scenu. Svašta je izgovorio i demonstrativno napustio sudnicu - dodala je Sloković, sretna što je svoju klijenticu oslobodila, kaže, potpuno suludih optužbi.

A ovaj sudski proces počeo je Radeljakovom tužbom krajem 2007. godine, nakon što se pola godine javnost zabavljala pikanterijama njihove brakorazvodne parnice, kad je Radeljak doslovno izbacio Vlatku na ulicu.

Kontroverzni poduzetnik tada nije bio zadovoljan medijskom slikom o sebi i tužbom za zlostavljanje pokušao je javno obznaniti kako je to razlog njihovu prekidu, iako je samo nekoliko tjedana prije u TV intervjuu za “Red Carpet” pokušao implicirati kako je Vlatku izbacio iz kuće jer ga je “varala 20 puta u 3 dana” i “da se bavila najstarijim zanatom na svijetu”.

Plakala od sreće

Na prvim raspravama oko ovog navodnog zlostavljanja Pokos i Radeljak izmjenjivali su uvrede i umalo se potukli.

- Đubre jedno staro - poručila je žena mužu jer još nisu bili službeno rastavljeni.

- Uličarko i zlostavljačice - uzvratio je Radeljak s druge strane sudnice.

Ništa blaže riječi nisu razmjenjivali ni punih pet godina koliko je trajala ova parnica. Nakon oslobađajuće presude Vlatka se rasplakala od sreće.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 19:20