PATIO JE OD TJESKOBE

SUPRUGA ROBINA WILLIAMSA 'Mom su mužu nedavno rekli da je obolio od Parkinsonove bolesti'

 AFP

Supruga Robina Williamsa (63), koji je početkom tjedna u svom domu u Kaliforniji počinio samoubojstvo, ustvrdila je u četvrtak da je glumac u posljednje vrijeme bio trijezan, ali da mu je nedavno dijagnosticirana Parkinsonova bolest u ranoj fazi.

Susan Schneider je u priopćenju napisala da njezin suprug još nije bio spreman i javno objaviti da je obolio od Parkinsona. Dodala je da je patio od tjeskobe i depresije.

'Nadamo se da će nakon Robinove smrti drugi naći snagu da potraže pomoć i podršku koju trebaju za bilo što s čim su suočeni tako da odagnaju vlastite strahove', dodala je Schneider.

Parkinsonova je bolest neizlječiva, a zovu je još i bolešću pokreta. Uzrokovana je nasljednim genetskim poremećajima te nekim drugim, do sada nerazjašnjenim čimbenicima.

Simptomi su teškoće u izvođenju voljnih pokreta, izraziti tremor u mirovanju, poremećaj mišićnog tonusa uz subjektivni osjećaj kočenja mišića i kretnji, poremećaj hoda, oskudna mimika itd.

Preliminarna je istraga utvrdila da se Williams objesio te je umro od gušenja. Pored njega je pronađen i krvavi džepni nož, a zapešće mu je bilo krvavo pa su se pojavila nagađanja da je prije vješanja pokušao prerezati žile.

Svijet će ga pamtiti po brojnim filmskim i televizijskim ulogama, ali i po stand-up komičarskim nastupima. Za sporednu ulogu u filmu 'Dobri Will Hunting' nagrađen je Oscarom, a poznat je i po ulogama u filmovima 'Društvo mrtvih pjesnika', 'Buđenja' i 'Kralj ribara'.

Dobar dio života borio se s ovisnostima o kokainu i alkoholu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 02:47