OTVORENO ZA STUDIO

SVADBA AMARA BUKVIĆA NA LJETO 'Alma je odgojena tradicionalno, ne očekuje od mene da radim ženske poslove'

Zagreb, 261012.U sklopu manifestacije Dani vjencanja na Zagrebackom velesajmu odrzana je humanitarna revija. Modele su, poznate manekenke, nosile i neke poznate osobe iz javnog zivota. Humanitarna gala modna revija je ove godine organizirana u korist Djecje kirirgije u Klinici za djecje bolesti u Klaicevoj.Na fotografiji: Amar Bukvic sa pratiljom.Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX
 Srđan Vrančić / CROPIX / vrana

Amaru Bukviću bilo je suđeno da postane glumac. Osim što je kao dječak svo svoje slobodno vrijeme provodio u kazalištu s ocem Amirom, majka mu se također bavila glumom, a sestra je diplomirala režiju. Iako se u njihovoj se obitelji oduvijek sve vrtilo oko umjetnosti, glume i kazališta, Amar je svoj talent otkrio tek pred kraj srednje škole.

- Stjecajem obiteljskih okolnosti proveo sam dvije godine živeći u Kuala Lumpuru. Tamo sam započeo srednju školu u britanskoj međunarodnoj školi pa je nakon povratka u Hrvatsku jedini logičan izbor bila je međunarodna škola, zagrebački IB. Imao sam ambicije da studiram u inozemstvu i moram priznati da mi gluma tada nije bila u prvom planu. Zapravo se sve dogodilo pred sam kraj srednje škole, kada je profesorica hrvatskog predložila da umjesto pismenog rada o Krleži spremim jedan monolog iz Glembajevih.

Prva ljubav

Upravo s tim monologom pobijedio sam na državnom natjecanju ‘Lidrano’, gdje me gluma, iako to nije bio prvi susret s njom, u potpunosti zaintrigirala. S tim sam monologom odlučio otići na prijemni ispit na Akademiju dramske umjetnosti - priča Amar koji je trenutno angažiran u seriji ‘Zora dubrovačka’ u kojoj tumači lik Borisa. Njegov radi dan na snimanju ove serije počinje vrlo ranim buđenjem. Kod šminkerice u studio dolazi u 6 ujutro, a u 7 već snima svoje prve scene.

- Snimanja obično traju do 19 sati, a onda obično jurim na predstavu u Gavellu ili Exit. Ponekad se zna dogoditi da putujem negdje na gostovanje, pa sam u natrag u Zagrebu tek rano ujutro. Do budilice mi tada preostaje svega nekoliko sati sna. Svakodnevna snimanja su iznimno naporna te je baš zbog toga bitno da se uloga, u seriji ili filmu, glumcu sviđa, da ima motivaciju iz dana u dan unositi u nju svježinu - kaže Amar koji je sretan što je prije svojih većih televizijskih angažmana vrlo intenzivno radio u kazalištu.

Kazalište mu je prva ljubav i sretan je što mu se dugo nije dogodilo da u novoj sezoni nema bar jednu novu predstavu. TV uloge uvijek bira po metodi vlastitog izazova u njenom stvaranju, kao što je to lani bilo s Martinom u ‘Stelli’ i Borisom u ‘Zori dubrovačkoj’.

Francuski hit

Prije tri godine postao je stalni član Gavelle. Veliku ulogu dobio je već u svojoj prvoj predstavi, ‘Nosi nas rijeka’.

- Lik Jerka zasigurno spada u jednu od pet najdražih kazališnih uloga. To mi je ujedno bila i prva predstava u matičnom kazalištu i prva suradnja s Krešom Dolenčićem. Žao mi je što predstava više nije na repertoaru. No svako malo, srećom, dolaze nove. Tako već za nekoliko dana ulazim u novi kazališni projekt u Gavelli. Počinjem raditi s Anicom Tomić i Jelenom Kovačić na predstavi ‘Južnjak’ Rainera Wernera Fassbindera, a kako sam se baš zaželio kazališta, rad na ovoj novoj ulozi me neizmjerno veseli - ističe Amar koji je posebno ponosan što sto se od svih poslovnih uspjeha u prošloj godini može pohvaliti i jednim inozemnim projektom koji trenutačno igra i u našim kinima. Riječ je o francuskoj filmu ‘Zagorjela ljubav’ u kojoj je glumio specijalnog policajca. Film je suvremena komedija o bivšim bračnim partnerima koji rent-a-carom zajedno putuju u Grčku na svadbu svoje kćeri i prisiljeni su putem stati na više mjesta. Velik dio tog putovanja snimao se u Hrvatskoj, pa je tako Cres "glumio" Albaniju, a Zagreb Sloveniju.

Fatalan rođendan

- Drago mi je što sam imao priliku zaigrati uz trenutačno vodeću europsku komičarsku zvijezdu, Francuza alžirskih korijena Danya Boonoma. Audicija je bila dugačka, u mnogo krugova, snimalo se na engleskom jeziku, a radio sam svega dva dana. Cijelo to vrijeme na setu sam se družio s Danyjem Boonom. Izraziti je profesionalac, a i uvjerio sam se kako je njegov trenutni zvjezdani status u Francuskoj opravdan. Bilo je zanimljivo slušati priče o tome kako su izgledali njegovi glumački počeci - govori Amar koji nam je otkrio i jednu tajnu. Za ljeto planira vjenčanje sa svojom zaručnicom Almom Vukičević. Upoznali su se prije dvije godine na rođendanskoj večeri zajedničkog prijatelja, košarkaškog reprezentativca Damjana Rudeža.

Žena u kuhinji

On je zbog kazališnih obaveza već kasnio, a ona je skoro bila na odlasku. Odmah je znao da je ne smije pustiti da samo tako ode. Godinu dana kasnije su se zaručili i to na Almin 26. rođendan, a ove godine planiraju izreći sudbonosno ‘da’. Budući da su oboje iznimno zaposleni, najsretniji su vikendima, kada napokon mogu biti opušteni i zajedno.

- Živim za buđenje bez budilice i zajednički doručak. Alma je odgojena tradicionalno i ne očekuje od mene da svakodnevno obavljam, nazovimo to tako, ženske kućanske poslove, no to ne znači da joj ponekad ne pomognem. Ali evo, sretan sam što se mogu pohvaliti kako je kuhinja prostor kojim ona izvrsno dominira. Uostalom, koji muškarac ne bi bio sretan s dalmatinskim i hercegovačkim specijalitetima?

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 04:40